Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Aμοιρίδης-ΠΑΟΚ: Από τα… παράπονα σε έναν σημαντικό νέο “γάμο”

Aμοιρίδης-ΠΑΟΚ: Από τα… παράπονα σε έναν σημαντικό νέο “γάμο”

amoiridis 1

Ο Κώστας Αμοιρίδης αποτελεί έναν πιστό “στρατιώτη” του ΠΑΟΚ έχοντας προσφέρει οικονομική βοήθεια σε διάφορα τμήματα του Ερασιτέχνη αλλά και στο τμήμα μπάσκετ. Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, από… παλιά ο Αμοιρίδης ήταν κοντά στην ΚΑΕ. Μάλιστα το 2008 ο τελευταίος για ένα διάστημα διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΚΑΕ όταν ο “Δικέφαλος” έκανε ένα νέο ξεκίνημα με την διοίκηση Δρόσου. Τότε ο Αμοιρίδης είχε πει μεταξύ άλλων πως… “έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια.

Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έφθασε στην απαξίωση και το αναφέρω για να τονίσω πως είναι συγκινητικό ότι ο κόσμος ήταν στο πλευρό της ομάδας και συνεχίζει να είναι με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Γι’ αυτό και θα ήθελα να πω ότι θα προσπαθήσουμε ο ΠΑΟΚ να πάρει και πάλι την θέση που του αξίζει και να ευχηθώ σε όλους στην ομάδα να οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή”.

amoiridis

Η προσφορά του Αμοιρίδη στο τμήμα μπάσκετ είναι ιδιαίτερα μεγάλη όσον αφορά το οικονομικό. Όταν ήταν στον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ, ο Μιλτιάδης Κανώτας, είχε τιμήσει τον Έλληνα επιχειρηματία ενώ τον Σεπτέμβρη του 2015 ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είχε πει… “ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη. Το ότι υπάρχει ο ΠΑΟΚ είναι επειδή μας στήριξε και πέρσι και φέτος. Όπως βέβαια και ο κ. Κοντομηνάς και ο κ. Αμοιρίδης”.

Κάποια στιγμή ο Αμοιρίδης είχε θίξει το θέμα της εμπλοκής του στην ΚΑΕ ως ιδιοκτήτης. Ήταν το 2014 όταν σε δεξίωση που έγινε για να παρουσιαστεί η χορηγία του προς την ασπρόμαυρη ΚΑΕ (ο Γαλατσόπουλος είχε δώσει στον Αμοίριδη μια φανέλα του ΠΑΟΚ με το όνομά του στο πίσω μέρος αυτής), για το αν ασχοληθεί ως ιδιοκτήτης της, ο Ελληνας επιχειρηματίας είχε τονίσει: “Πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Παλιά ήμουν κατηγορηματικά αρνητικός. Σήμερα δεν λέω όχι, δεν λέω και ναι. Θα έλεγα ότι ανοίγω μια… χαραμάδα για να δρομολογηθεί το γεγονός, όχι πόρτα”.

amoiridis

Κάποια πράγματα, όμως, στο τμήμα μπάσκετ τον έκαναν να αποστασιοποιηθεί... Είχε παράπονα από την ΚΑΕ και αυτό το είχε πει δημοσίως τον Μάιο του 2016 όταν είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό. “Όσον αφορά το μπάσκετ, εκεί θα μπορούσα να πω ότι έχω αρκετά παράπονα. Δεν έχει νόημα να βγω και να πω τα παράπονά μου. Γίνεται μια προσπάθεια, πολλά πράγματα γίνονται καλά και πάρα πολλά λάθος”, είχε αναφέρει ο Αμοιρίδης που στάθηκε στο ότι δεν μπορούσε να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με την ΚΑΕ όσον αφορά το θέμα της ιδιοκτησίας όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είχε την δυνατότητα να αφιερώσει τον χρόνο που θα ήθελε για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που… πρέπει.

Πλέον ο Αμοιρίδης είναι και πάλι κοντά στον ΠΑΟΚ αφού την Δευτέρα (20/11) η ΚΑΕ ανακοίνωσε… “τη συνεργασία με την εταιρία ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. η οποία επανέρχεται στη μεγάλη ομάδα χορηγών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας μία πολύ ουσιαστική και εξαιρετικά σημαντική παρουσία στο πλευρό της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Στηρίζοντας την προσπάθεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από εποχές πολύ δύσκολες, η εταιρία ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. και προσωπικά ο κ. Κώστας Αμοιρίδης, είναι εδώ και μία δεκαετία συνοδοιπόροι με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αυτή η στενή και ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς του κ. Αμοιρίδη σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η εταιρία ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. συμμετέχει στο χορηγικό πρόγραμμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» μέσω της MORRIS και της F&U”.

Πρόκειται για έναν σημαντικό… νέο “γάμο” μεταξύ της ΚΑΕ και του Αμοιρίδη ο οποίος έχει αποτελέσει “αιμοδότης” της ομάδας μπάσκετ και έχει βοηθήσει σημαντικά. Και μένει να φανεί αν μελλοντικά κάποια στιγμή “ανοίξει” η πόρτα για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την ΚΑΕ και αναλάβει τα ηνία της (στον “Δικέφαλο” έχουν άριστη άποψη για τον Αμοιρίδη, στέκονται πως είναι άνθρωπος της “ασπρόμαυρης” οικογένειας και θα ήθελαν να τον δουν να “βγαίνει” μπροστά όσον αφορά τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τμήμα μπάσκετ πλέον έχει κοντά του έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη αγάπη προς τον σύλλογο του ΠΑΟΚ και έχει προσφέρει πολλές φορές βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…