Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το Κύπελλο που… δεν του “πάει”

Το Κύπελλο που… δεν του “πάει”

paok

Για μια ακόμη χρονιά… πικρή “γεύση” για τον ΠΑΟΚ στην διοργάνωση του Κυπέλλου. Μπορεί ο “Δικέφαλος” να “πήγαινε” στο Παλέ έχοντας ως πλεονέκτημα ότι ήταν πιο έτοιμος σε σύγκριση με τον Άρη, αυτό όμως δεν φάνηκε στο γήπεδο. Προσπάθησε στο τέλος του αγώνα να “αγχώσει” τους “κίτρινους”, αλλά τελικά δεν αποφεύχθηκε η ήττα. Από τα τελευταία έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ “αποχαιρετά” τον θεσμό του Κυπέλλου, τις πέντε φορές (με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν) είχε σημαντική ευκαιρία να προχωρήσει στην διοργάνωση ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έχουμε και λέμε…

Την σεζόν 2012-13 ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τα Τρίκαλα με 70-66 έχοντας δεχτεί στο φινάλε του παιχνιδιού ένα επιμέρους σερί 13-3. Την αγωνιστική χρονιά 2013-14 ο “Δικέφαλος” υποδέχτηκε στο “Παλατάκι” τον Άρη και έχασε με 63-71, με μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει τους παίκτες. Την σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα ημιτελικά -εντός έδρας- με τον Παναθηναϊκό αλλά ο αγώνας έμοιαζε σαν… πρόωρος τελικός Κυπέλλου δεδομένου πως στον τελικό του θεσμού ήταν ο Απόλλων Πατρών (δηλαδή αρκετά πιο αδύναμος σε σχέση με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό). Οι “ασπρόμαυροι” σε ένα “Παλατάκι” που ήταν σχεδόν γεμάτο (υπήρχε το πλεονέκτημα της έδρας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης), ηττήθηκαν με 68-71 με τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο τέλος.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 ο ΠΑΟΚ “έβγαλε” τα… μάτια του καθώς στον ημιτελικό έχασε από τον Φάρο με 69-65 ενώ την περασμένη σεζόν (2016-17) ο “Δικέφαλος” ηττήθηκε με 88-69 από τον Παναθηναϊκό, σε έναν αποκλεισμό… φυσιολογικό καθώς το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ και άρα ήταν πολύ δύσκολο να πάρει την πρόκριση η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Φέτος (2017-18) ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Άρη είχε το… μπόνους ότι ήταν πολύ πιο έτοιμος, με τους “κίτρινους” να αποκτούν τους Μπελ και Μπένσον λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι. Αν μη τι άλλο, η εμφάνιση του “Δικεφάλου” δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι οπαδοί του και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ετοιμότητας που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη, δεν αποτυπώθηκε στο παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…