Κεντρική Basket League Άρης Της αμύνης τα παιδιά…

Της αμύνης τα παιδιά…

aris omadiki pic

Από το καλοκαίρι στον Άρη τόνιζαν πως η ομάδα φέτος θα δίνει μεγάλο βάρος στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά στο Παλέ, οι “κίτρινοι” “κρατούν” πολύ χαμηλά στο σκορ τους αντιπάλους τους και αυτό έγινε -και- στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Ναντέρ.

Είναι χαρακτηριστικό πως απέναντι στους Γάλλους, στον ΠΑΟΚ, στην Ζιελόνα Γκόρα και στην ΑΕΚ (τις ομάδες, δηλαδή, που υποδέχτηκε την τρέχουσα σεζόν ο Άρης), το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει δεχτεί μέσο όρο μόλις 62,7 πόντους και σε όλα εντός έδρας παιχνίδια το παθητικό του ήταν κάτω από τους 65 πόντους.

Απέναντι στους “ασπρόμαυρους” ο Άρης δέχτηκε 63 πόντους, από την Ζιελόνα Γκόρα δέχτηκε 64 πόντους, από την ΑΕΚ 62 πόντους και από την Ναντέρ 62 πόντους. Όλα αυτά μόνο… τυχαία δεν είναι καθώς ο “Δράκος” θέλει οι παίκτες του να “βγάζουν” ενέργεια αμυντικά (το ζητούμενο είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια), αυτό γίνεται πολλές φορές και στο Παλέ οι “κίτρινοι” δεν αφήνουν τους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…