Κεντρική Διεθνή Σφοδρή επίθεση Μπερτομέου κατά FIBA

Σφοδρή επίθεση Μπερτομέου κατά FIBA

jordi bertomeu

Οι αλληλοκατηγορίες και οι έριδες ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα συνεχίζονται, με αφορμή τη θέσπιση των περίφημων “παραθύρων” και την ενδεχόμενη μη συμμετοχή των κορυφαίων παικτών κάθε ομάδας.

Το “σήριαλ” συνεχίστηκε, καθώς ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, επιτέθηκε στην παγκόσμια Ομοσπονδία, κατηγορώντας την ότι αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά τους NBAers, συγκριτικά με τους παίκτες της Ευρωλίγκα.

“Η FIBA αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τις εθνικές ομάδες, δίχως να συμφωνήσει με τις ομάδες και αγνοώντας έναν τρίτο πόλο, το NBA. Στις ΗΠΑ αγωνίζονται 108 διεθνείς παίκτες και ουδείς εξ αυτών θα παίξει στα προκριματικά. Στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν φαντάζεται την Πορτογαλία δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Αργεντινή χωρίς τον Μέσι αλλά στο μπάσκετ, αυτό θα συμβεί”, τόνισε ο Μπερτομέου, μιλώντας στην “Corriere della Sera”.

“Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η FIBA δημιουργεί δύο κατηγορίες παικτών. Για παράδειγμα, ο Γκαλινάρι ανήκει στην πρώτη κατηγορία παικτών γιατί δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην πρόσκληση της εθνικής ενώ ο Ντατόμε είναι στη δεύτερη κατηγορία γιατί θα θεωρηθεί ως το κακό παιδί αν πει ότι δεν θα παίξει. Η FIBA φέρεται στους παίκτες με διαφορετικούς τρόπους κι αυτό δεν είναι αποδεκτό”, ανέφερε στη συνέχεια ο Μπερτομέου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…