Κεντρική NBA Σαρωτικός μέσα στη Νέα Υόρκη ο Χάρντεν! (vid)
NBA

Σαρωτικός μέσα στη Νέα Υόρκη ο Χάρντεν! (vid)

james harden rockets 1

Την κορυφαία εμφάνιση της ημέρας στο NBA πραγματοποίησε ο Τζέιμς Χάρντεν, με τον “Beard” να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στο παρκέ του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν. Ο σούπερ-σταρ των Ρόκετς οδήγησε την ομάδα του στο “διπλό” επί των Νικς με 117-95, φθάνοντας μια “ανάσα” μακριά από το τριπλ-νταμπλ.

Ειδικότερα, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 36 πόντους με 13/21 σουτ (7/14 τρίποντα) και 3/3 βολές ενώ κατέβασε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, με τους Ρόκετς να είναι κατά 29 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ!

Με απανωτά πικ-εν-ρολ αλλά και με φάσεις απομόνωσης, ο “Beard” κατακρεούργησε όλες τις γραμμές άμυνας των Νικς. Οι ψηλοί δεν μπορούσαν να τον μαρκάρουν στην περιφέρεια, δίνοντας ελεύθερα σουτ ή χάνοντάς τον στην ντρίμπλα ενώ δεν είχαν την ταχύτητα να ανακάμψουν μετά το πικ-εν-ρολ, ώστε να ανακόψουν τη διείσδυση.

Από την άλλη, οι περιφερειακοί έγιναν “παιχνιδάκι” στα χέρια του Χάρντεν, με φάσεις όπως οι παρακάτω να είναι ενδεικτικές.

https://twitter.com/World_Wide_Wob/status/917566350939377665

Είναι περιττό, φυσικά, να αναφέρει κανείς τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε το παρκέ, μοιράζοντας την μπάλα με ιδανικό τρόπο στην απέναντι γωνία ή το “φτερό” αλλά και εκμεταλλευόμενος το πικ-εν-ποπ και την εκτελεστική δεινότητα των συμπαικτών του.

Πέραν του Χάρντεν, διακρίθηκε ο Κλιντ Καπέλα με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ ο Έρικ Γκόρντον σκόραρε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Για τους Νικς, ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζ. (21 πόντοι) αλλά και οι Μπίσλι και Ντότσον (17 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…