Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πένθος για την ΑΕΚ

Πένθος για την ΑΕΚ

aek xatziraptis panoutsos

“Φτωχότερη” έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η “οικογένεια” της ΑΕΚ, με τους Νίκο Χατζηράπτη και Νότη Πανούτσο να φεύγουν από τη ζωή. Αμφότεροι αποτέλεσαν σπουδαία μέλη της Ένωσης τη δεκαετία του ’50 και του ’60, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε πολλές επιτυχίες της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ

“Οι «σκαπανείς» των τίτλων και των λοιπών διακρίσεων, οι οποίοι “θεμελίωσαν” το “οικοδόμημα” της μετέπειτα ευρωκυπελλούχου “Βασίλισσας” ταξιδεύουν στις γειτονιές των αγγέλων”.

“Μέσα σε διάστημα δύο ημερών “έφυγαν” δύο επίλεκτα μέλη-αθλητές της πρώτης Πρωταθλήτριας Ελλάδος ΑΕΚ (1957-1958), ήτοι ο Νίκος Χατζηράπτης και ο Παναγιώτης (Νότης) Πανούτσος. Ο πρώτος υπήρξε στον επαγγελματικό στίβο συνεργάτης του αειμνήστου προέδρου της ΑΕΚ, Γεωργίου Χρυσαφίδη,  στις ενέργειες του οποίου πιστώνεται η διεξαγωγή του Τελικού με τη Σλάβια Πράγας στην Αθήνα. Ο δεύτερος, πέραν των διακρίσεων στο μπάσκετ, του οποίου υπήρξε εκ των σπουδαιότερων αθλητών της δεκαετίας του ’50, «καταγράφηκε» ιστορικά και ως μεταφραστής του Ουγγρογερμανού προπονητή Γένε Τσάκναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ”.

“Η κηδεία του Νίκου Χατζηράπτη τελέστηκε. Το «ύστατο χαίρε» στον Νότη Πανούτσο πρόκειται να αποδώσουν οικογένεια, φίλοι και γνωστοί του στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την ερχόμενη Δευτέρα (09/10, 14:00), στην περιοχή του Μοσχάτου”.

“Στη φωτογραφία-ρετρό, που μας παραχώρησε ο συμπαίκτης τους και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ B.C. Νίκος Μπαμπανικολός, ο Χατζηράπτης είναι ο τέταρτος από αριστερά και δίπλα του, πέμπτος από αριστερά ο Πανούτσος“.

“Η ΑΕΚ B.C. θρηνεί για τη διπλή απώλεια και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των πρώην αθλητών της”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…