Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Όλοι βοήθησαν να μπούμε στον σωστό δρόμο”

“Όλοι βοήθησαν να μπούμε στον σωστό δρόμο”

panathinaikos pascual

Ο Παναθηναϊκός, ύστερα από την ήττα από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα, επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι οι “πράσινοι” μπήκαν με κακή ψυχολογία στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια σημείωσε ότι όλοι βοήθησαν να μπει η ομάδα στον σωστό δρόμο.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: “Παίξαμε ένα παιχνίδι σοβαρό. Μπήκαμε στον αγώνα με πεσμένη ψυχολογία, μετά το κακό παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Από την άλλη, μπήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πήραμε τα ηνία του παιχνιδιού χωρίς μεγάλα ποσοστά ευστοχίας κυρίως σε βολές και τρίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ανεβάσαμε τα ποσοστά και πήραμε τη διαφορά. Πήραμε μια σημαντική νίκη, παίζοντας για πρώτη φορά φέτος στην έδρα μα”.

Για την αντίδραση των παικτών μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: “Σ’ ένα παιχνίδι μπορεί να συμβούν τέσσερα αρνητικά πράγματα. Το ένα είναι να μην έχεις ευστοχία, να χάνεις βολές, τρίποντα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί είναι να μην έχεις καλή αμυντική συμπεριφορά, να παίζεις επιθετικά, να μην στέκεσαι στο γήπεδο όπως πρέπει. Μπορεί και να μην είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Και κάτι άλλο είναι να κατεβάζεις τα χέρια σου ενώ πρέπει να παίζεις μέχρι τέλους. Στη Βακρελώνη έγιναν και τα 4.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη. Είναι γνωστό ότι εκτός έδρας μπορεί να χάσεις οποιοδήποτε παιχνίδι, ειδικά κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Αλλά η εικόνα μας ήταν καταστροφική. Σήμερα η ομάδα βγήκε με άλλη εικόνα στο γήπεδο. Να παίξει καλύτερη άμυνα και στην επίθεση χωρίς φόβο. Όλα τα παιδιά βοήθησαν να μπούμε ξανά στο σωστό δρόμο.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να γεμίσει το “Νίκος Γκάλης” την Πέμπτη. Αρχίζει η Euroleague, είναι πολύ σημαντικό να είναι εδώ ο κόσμος και να μας στηρίξει, να σταθεί στο πλάι μας. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Δεν συνηθίζω να ζητάω πολλά, αλλά θέλω σε αυτό το παιχνίδι να γεμίζει το γήπεδο, ώστε τα παιδιά να νιώσουν τη βοήθεια του κόσμου και να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…