Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ομπράντοβιτς: “Ξέρω πόσο καλός είναι ο Παναθηναϊκός”

Ομπράντοβιτς: “Ξέρω πόσο καλός είναι ο Παναθηναϊκός”

zeliko obradovic

Η Φενέρμπαχτσε έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” δείχνουν να μην πατούν πολύ καλά στο ξεκίνημα της σεζόν και προέρχονται από “βαριά” ήττα στη Μόσχα. Ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς φροντίζει, όμως, να μην υποτιμάει τον αντίπαλο.

“Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στη Βαρκελώνη και τη Μόσχα. Ξέρω πόσο καλός είναι ο Παναθηναϊκός, πόσο δυνατός είναι στο ΟΑΚΑ και πόσο μεγάλο κίνητρο θα έχει απέναντί μας απόψε. Περιμένουμε ένα ματς μεγάλης ποιότητας και έντασης”, τόνισε ο “Ζοτς” στη Nova.

Ο θρυλικός κόουτς μίλησε και για τη στελέχωση του νέου ρόστερ της Φενέρ: “Μετά από ό,τι έγινε το καλοκαίρι η διοίκηση αντέδρασε πολύ καλά. Κατάλαβαν ότι έπρεπε να αντικατασταθούν παίκτες όπως ο Γιούντο και ο Μπογκντάνοβιτς. Είναι σημαντικό να υπάρχει υγεία στην ομάδα και σεβασμός μεταξύ όλων. Ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες για μας. Είμαστε χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες του Final Four και δεν είναι εύκολο. Όμως είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα μου και για να πω την αλήθεια είμαι και λίγο έκπληκτος που έχουμε παίξει κάποια καλά παιχνίδια”.

Επίσης, ο Σέρβος αναφέρθηκε και στην αύξηση της δημοφιλίας της Φενέρ, τόνισε ότι δεν έχει επιπλέον κίνητρο που το Final-Four θα διεξαχθεί στην πατρίδα του, το Βελιγράδι ενώ ανέδειξε τη σημασία του να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, βάζοντας τη συνθήκη αυτή πάνω από τον σκοπό της νίκης.

Τέλος, ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε ξανά στη διαμάχη ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα: “Είμαι στο πλευρό των παικτών αλλά λυπάμαι που δεν αντιδρά ο συνεταιρισμός τους. Εκείνοι πρέπει να μιλούν. Όλοι είμαστε σημαντικοί αλλά χωρίς αυτούς το μπάσκετ είναι αδύνατο και πρέπει να ακουστεί η φωνή τους. Για μένα δεν υπάρχει πόλεμος, παρά μόνο ανάμεσα σε FIBA και ΝΒΑ. Δεν είναι καλό για το μπάσκετ να παίζουν οι εθνικές ομάδες χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75 Ευρωπαίοι στο ΝΒΑ”.

“Για κάθε παίκτη είναι σημαντικό να παίζει στην εθνική του και καλώ του παίκτες μου πάντα να παίζουν στις εθνικές τους ομάδες αλλά τώρα οι συνθήκες αυτές δεν είναι φυσιολογικές. Τώρα έχουν προγραμματιστεί τις ίδιες ημερομηνίες αγώνες της Ευρωλίγκα και τα προκριματικά. Αμφιβάλλει κανείς πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό;”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…