Κεντρική NBA Νικητές στο ντέρμπι με “βροχή” τριπόντων οι Ρόκετς (vid)
NBA

Νικητές στο ντέρμπι με “βροχή” τριπόντων οι Ρόκετς (vid)

chris paul rockets

Οι Χιούστον Ρόκετς εκτελούσαν, την περσινή σεζόν, περίπου 40 τρίποντα ανά αγώνα, θέτοντας νέα στάνταρ, όσον αφορά το περιφερειακό παιχνίδι και το άνοιγμα του γηπέδου. Ο θαυματουργός τζένεραλ μάνατζερ, Ντάριλ Μόρεϊ έχει βασίσει την μπασκετική του φιλοσοφία πάνω στα αναλυτικά στατιστικά και με τον Μάικ Ντ’Αντόνι ως ιδανικό εφαρμοστή του πλάνου αυτού, οι “ρουκέτες” αποδίδουν “υπερηχητικό” μπάσκετ.

Τη φετινή σεζόν, δεν τίθεται κανένας λόγος, ώστε το “καράβι” να αλλάξει κατεύθυνση, με τους Ρόκετς να το δείχνουν αυτό από το πρώτο παιχνίδι της preseason!

Συγκεκριμένα, το Χιούστον επιβλήθηκε των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 104-97, κάνοντας “χαλάστρα” στο ντεμπούτο των Πολ Τζορτζ και Καρμέλο Άντονι με τη νέα τους ομάδα. Με 24 εύστοχα τρίποντα, άλλωστε, πώς θα μπορούσαν να χάσουν;

5-out επιθέσεις, παίκτες που δεν διστάζουν ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου, προκειμένου να σουτάρουν, ταχύτητα στο τρανζίσιον, συνεχή πικ-εν-ρολ και πικ-εν-ποπ. Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα “συστατικά” της επιτυχίας πίσω από τα 7.25, με τους σταρ της ομάδας (Τζέιμς Χάρντεν, Κρις Πολ) να δημιουργούν συνεχή ρήγματα στην άμυνα και να βλέπουν πάντοτε τον ελεύθερο παίκτη.

Ο Έρικ Γκόρντον ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους και 6/8 τρίποντα ενώ ο Τρέβορ Αρίζα πρόσθεσε 18 με 5/7 τρίποντα. Ο Χάρντεν ήταν άστοχος (5/16 σουτ) αλλά έβρισκε τον τρόπο να είναι αποτελεσματικός (16 πόντοι, 10 ασίστ) ενώ ο Κρις Πολ είχε 11 πόντους και 7 ασίστ στο ντεμπούτο του με το Χιούστον, δείχνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει να εναρμονίζεται με τη νέα κουλτούρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…