Κεντρική Διεθνή “Είναι για ηλίθιους”

“Είναι για ηλίθιους”

bartzokas 2

Η Χίμκι δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην έδρα του Ολυμπιακού και έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έσπασαν το αήττητο σερί των Ρώσων. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως η ομάδα του δεν είναι φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα, ενώ σχολίασε και την επιρροή του Σβεντ στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για τον αγώνα: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, το περιμέναμε. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες για το παιχνίδι που παίζει ο Ολυμπιακός στην έδρα του. Αλλά, προφανώς, η προσέγγισή μας ήταν εντελώς λάθος. Σκεφτόμασταν πώς θα μπούμε στην επίθεση μέσω της επίθεσής μας και όχι με την άμυνά μας. Δεν σταματήσαμε τον Ολυμπιακό.

Δεχθήκαμε 32 πόντους στο ημίχρονο από το λόου ποστ και μετά τα λάθη μας. Έπρεπε να έχουμε παίξει πολύ καλύτερα αν θέλαμε να έχουμε τύχη σε αυτό το ματς. Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα. Πολλοί παίκτες μας είναι ρούκι στην Ευρώπη, δεν ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν καλή ευκαιρία για εκείνους να πάρουν ένα καλό μάθημα. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό“.

Για το αν το 50% του παιχνιδιού της Χίμκι βασίζεται στον Σβεντ: “Όταν παίζει ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό είναι το 70% του Ολυμπιακού. Είναι μοιραίο ένας παίκτης όπως ο Σβεντ να είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας μας. Προσπαθούμε να παίξουμε ομαδικά”.

Για τους παίκτες της Χίμκι που δεν έχουν συνηθίσει τις διπλές αγωνιστικές: “Συμφωνώ, 100%. Είναι σημαντικό πρόβλημα. Παίξαμε πριν από δύο μέρες. Μέσα σε δύο μέρες έπρεπε να προετοιμαστούμε και ταξιδέψουμε. Έτσι βλέπουμε την κατάσταση. Δεν θέλω να τα βλέπω όλα αρνητικά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Δεν μου αρέσει που λένε πως η Χίμκι είναι φαβορί για το Final Four. Αυτά είναι ηλιθιότητες. Υπάρχουν 10-12 ομάδες με περισσότερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα από τη Χίμκι. Εμπειρία σε όλους τους τομείς. Όπως είπα, ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς σαν ένα καλό μάθημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…