Κεντρική Elite League “Η πρώτη θέση θα κριθεί στα εκτός έδρας”

“Η πρώτη θέση θα κριθεί στα εκτός έδρας”

alexandris vaggelis iraklis1

Ο Ηρακλής περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή αν ο Πανιώνιος θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Basket League και όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προετοίμασε το ρόστερ της ομάδας του και για τις δύο κατηγορίες. Ακόμη ο προπονητής του “Γηραιού” σχολίασε τον στόχο για την φετινή σεζόν, ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στην πορεία στο Κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στο “Libero 107,4”:

Για την περσινή σεζόν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος:“Το αξίζαμε από πέρσι, αλλά μια ατυχία της τελευταίας στιγμής μας στέρησε την άνοδο. Ο Πανιώνιος ήταν πρώτος μαζί με εμάς, αλλά είχε τη διαφορά. Όλα παίζουν ρόλο, κανένας δεν περίμενε ότι θα έφευγε ο επενδυτής που ήταν στον Πανιώνιο. Ο κύριος Δρακόπουλος, δεν είναι ουρανοκατέβατος. Είναι Θεσσαλονικιός και Ηρακληδέας. Εδώ γεννήθηκε, αγαπάει την ομάδα, τη στηρίζει εδώ και 3 χρόνια. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό”.

Για την πορεία στο Κύπελλο:“Ξέραμε ότι δε θα πάρουμε το Κύπελλο. Ήμασταν πολύ άτυχοι στην κλήρωση. Παίξαμε 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια Σάββατο-Τετάρτη. Δεν ήμασταν έτοιμοι, δε μπορούσαμε να κάνουμε προπονήσεις. Πέσαμε σε μια δυνατή ομάδα, δεν αντέξαμε χάσαμε. Δε χάθηκε ο κόσμος. Μέσα σε μία εβδομάδα που δουλέψαμε η ομάδα είναι τελείως διαφορετική”.

Για το στόχο φέτος:“Αυτός είναι ο στόχος. Για αυτό και έχουμε 50% επάνω στο μπάτζετ. Κάναμε μία δυνατή ομάδα και ελπίζουμε να πάρουμε την άνοδο απευθείας. Δε θα είναι εύκολο. Έχει δυνατές ομάδες και φέτος, Το Περιστέρι, ο Χολαργός, η Πάτρα. Εκτιμώ ότι με τις προσθήκες που κάναμε, είμαστε πολύ δυνατοί. Πρέπει να προσέξουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί να μη διεκδικήσουν κάποιες ομάδες την άνοδο, αλλά στην έδρα τους θα παίξουν. Η πρώτη θέση πιστεύω θα κριθεί σε αυτά τα παιχνίδια”.

Για το ρόστερ αυτή τη σεζόν: “Οι επιλογές μας ήταν και για τις δύο κατηγορίες. Κάποια παιδιά, ανταποκρίθηκαν και το δέχτηκαν. Ο Κακαρούδης, ο Χαριτόπουλος, ο Αθανασούλας, ο Μπούμπαλο, είναι παιδιά με πολλά προσόντα με προϋπηρεσία. Έχουμε κάνει ένα ομοιογενές σύνολο, είναι σημαντικό ότι είναι καλοί χαρακτήρες, έδεσαν με τα παιδιά που έμειναν. Έγιναν μια παρέα και αυτό θα το εισπράξει ο κόσμος όπως το εισέπραξε πέρσι και το εκτίμησε βοηθώντας με πολύ μεγάλη θέρμη. Η σχέση των παικτών είναι σημαντικός παράγοντας. Πέρσι έκαναν φοβερή παρέα και τώρα ήρθαν παιδιά που ήταν και παλιά μαζί σε ομάδες”.

Για τον Γκαγκαλούδη: “Η σωματοδομή του είναι καταπληκτική. Προσέχει πολύ μεγαλώνοντας και γυμνάζεται όπως δεν έχει γυμναστεί ποτέ. Βρήκε το καταφύγιο του, την οικογένεια του στον Ηρακλή. Τον αγαπούν πολύ. Μου είπε και σήμερα, ότι έχει ακόμα ενοχές για πέρσι, γιατί στο τέλος κουράστηκε υπερβολικά. Είναι υπεύθυνο παιδί, θέλει να προσφέρει τα μέγιστα. Εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα και για αυτόν και για την ομάδα”.

Για την πρεμιέρα που θα βρει απέναντι του τον Νέστορα Κόμματο: “Θα στήσω οδοφράγματα για να τον σταματήσω… Είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά… Τον είχα στον Άρη, στον ΠΑΟΚ, στο Μαρούσι, στην ΑΕΚ και στην ΑΕΛ. Αν συνεχίσει έτσι, μακάρι να τον έχω και στον Ηρακλή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Δόξα Λευκάδας- Παπάγου 72-92

Στα playoffs πέρασε ο Παπάγου. Ο Παπάγου επικράτησε της Δόξας στη Λευκάδα με 92-72 και εξα…