Κεντρική Basket League Άρης Η… ώρα του Αθηναίου

Η… ώρα του Αθηναίου

athinaiou aris

Όταν το ebasket.gr είχε αποκαλύψει την περίπτωση του Γιάννη Αθηναίου για τον Άρη και τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει για την προοπτική “γάμου”, το θέμα του αρχικά δεν έδειχνε τόσο εύκολο. Αυτό λόγω του κασέ του παίκτη το οποίο ήταν υψηλό στον Ολυμπιακό… Οι “κίτρινοι”, πάντως, έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τελικά απέκτησαν τον Αθηναίου καθώς στο πρόσωπό του έβλεπαν έναν παίκτη που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο παρκέ. Όπως έκανε, δηλαδή, απέναντι στην Ζιελόνα Γκόρα…

Ο Αθηναίου τελείωσε το ματς έχοντας 13 πόντους, έξι ασίστ αλλά και δύο κλεψίματα. Ιδιαίτερα καλό παιχνίδι από τον Έλληνα παίκτη που στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει σχεδόν το 1/4 των συνολικών πόντων του Άρη (ο Αθηναίου είχε 10 πόντους από τους συνολικά 37 των “κιτρίνων”) “δίνοντας” πολλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ξεφύγει στο σκορ. Όταν μάλιστα ο Έλληνας παίκτης έκανε το 11-0 με εύστοχο τρίποντο, κούνησε τα χέρια του σαν να έλεγε… “επιτέλους”. Βλέπετε, στα δύο προηγούμενα ματς απέναντι σε ΠΑΟΚ και Κόροιβο, ο Αθηναίου είχε συνολικά 0/10 τρίποντα και αυτό που πέτυχε στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ζιελόνα Γκόρα, ήταν το πρώτο του φετινό σε επίσημο παιχνίδι.

Όπως και να έχει, ο Ελληνας παίκτης άφησε πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις απέναντι σε ΠΑΟΚ (τέσσερις πόντους) και Κόροιβο (ήταν άποντος στον αγώνα της Κυριακής) και ήταν θετικότατος στο ματς απέναντι στους Πολωνούς. “Χρωστούσε” ένα καλό παιχνίδι και το έκανε, πήρε από αυτό ψυχολογική ώθηση και είναι… ώρα να ξεδιπλώσει κι άλλο τις δυνατότητες που έχει. Γιατί είναι γνωστό πως ο Αθηναίου είναι ένας παίκτης με μεγάλη αγωνιστική ποιότητα, γι’ αυτό άλλωστε και στον Άρη επέμειναν προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

‘Έρχονται” παιχνίδια που θα χρειαστεί η εμπειρία του, όπως για παράδειγμα το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Eνα ματς στο οποίο ο Άρης είναι… απαραίτητο να κερδίσει (στους “κίτρινους” περιμένουν γεμάτο το Παλέ) καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να ξεκινήσουν με ένα 0/2 στο πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Κόροιβο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…