Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Δεν φταίει το καλεντάρι της Ευρωλίγκας”

“Δεν φταίει το καλεντάρι της Ευρωλίγκας”

Euroleague

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη του τόνισε ότι η πρόταση της FIBA δεν λύνει το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας σημείωσε ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια, για να διορθωθεί η κατάσταση, η οποία είναι κακή για το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εφημερίδα “As”:

“Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθεια να διορθώσουμε κάτι που πιστεύουμε ότι είναι κακό για το μπάσκετ. Νομίζω ότι έχουμε αυτή την ευθύνη για οτιδήποτε έχει σχέση με το μπάσκετ, άρα και για τις εθνικές ομάδες. Στο κάτω κάτω στις εθνικές ομάδες παίζουν δικοί μας παίκτες, οπότε νιώθουμε κι εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτές και για να πηγαίνουν καλά, άλλωστε είναι καλό για το μπάσκετ συνολικά. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε να αρθεί αυτό το αδιέξοδο. Και παρόλο που έχουμε υποβάλει προτάσεις χωρίς επιτυχία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλες.

Όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η σύμπτωση του καλενταριού της FIBA με αυτό της Ευρωλίγκα, κάνει λάθος. Το πρόβλημα είναι ότι το μπάσκετ δεν μπορεί να επιτρέψει στις εθνικές ομάδες να αγωνίζονται χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους. Κατ’ αντιστοιχία, κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει οι αγώνες της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα να διεξάγονται με εφηβικές ομάδες. Δεν φταίει το καλεντάρι της Ευρωλίγκα γι’ αυτό. Οι εθνικές ομάδες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου μπάσκετ και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτές οι ομάδες να αγωνίζονται χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους. Είναι απαράδεκτο κάτι τέτοιο.

Αυτό που λέω είναι ότι κάναμε μια πρόταση στις 20 Σεπτεμβρίου και απορρίφθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες, οπότε φαίνεται ότι τα έχουν όλα ξεκάθαρα στο μυαλό τους. Εμείς χρειαστήκαμε μερικές μέρες για να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την πρότασή τους. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις προτάσεις. Τον Νοέμβριο δεν θα είναι εδώ οι καλύτεροι παίκτες. Και η μόνη λύση εφόσον δεν είναι εδώ οι καλύτεροι, είναι να αναβληθούν τα παιχνίδια.

Η πρόταση της FIBA δεν είναι περίπλοκη, απλώς δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι το καλεντάρι της Ευρωλίγκα. Αν μετακινούσαμε τα παιχνίδια στην Τρίτη, οι εθνικές ομάδες θα εξακολουθούσαν να παίζουν χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους. Εκτός κι αν τους έκαναν να έρθουν. Ξέρει κανείς αν το ΝΒΑ θα διακόψει τους αγώνες τους για να παίξουν οι παίκτες με τις εθνικές ομάδες; Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι οι καλύτεροι παίκτες, που είναι το κερασάκι στην τούρτα, θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι στις εθνικές ομάδες.

Ακόμα και οι ομάδες του χάντμπολ λαμβάνουν αποζημίωση που αφήνουν τους παίκτες τους να παίξουν με τις εθνικές ομάδες. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά μόνον ένα: το καλεντάρι έχει φτιαχτεί άσχημα από την αρχή και πρέπει να το διορθώσουμε. Εμείς έχουμε ήδη κάνει τρεις προτάσεις και θα κάνουμε κι άλλη. Κι αν πρέπει να κάνουμε και πέμπτη, θα την κάνουμε κι αυτή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: «Ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ με την Μακάμπι

Sold out τα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του …