Κεντρική Basket League Άρης “Μπράβο στους παίκτες μου, προσπάθησαν σκληρά…”

“Μπράβο στους παίκτες μου, προσπάθησαν σκληρά…”

giannakis 4

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Ναντέρ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Συγκεκριμένα είπε:

“Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν αήττητη μέχρι στιγμής. Μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο παρκέ και να παίζει σε γρήγορο ρυθμό, να σουτάρει τρίποντα κάθε φορά που έχει την ευκαιρία.

Εκτός από τον ψηλό τους, όλοι οι άλλοι μπορούν να σουτάρουν τρίποντα. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες μου έπαιξαν δυνατή άμυνα από την αρχή, προσπαθήσαμε να πιέσουμε τους πόιντ-γκαρντ που είναι παιδιά με εμπειρία και έχουν υψηλό ποσοστό στα τρίποντα, για να μην τους αφήσουμε να νιώσουν άνετα στο παρκέ.

Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί προσπάθησαν σκληρά. Σούταραν καλά από την περιφέρεια, έτρεξαν σωστά στην επίθεση, δεν χάσαμε το μυαλό μας και προσπαθήσαμε μέχρι τέλους. Για μένα κάναμε ένα βήμα παραπάνω σαν ομάδα σήμερα, αλλά όπως έχουμε πει από την αρχή, χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά.

Θέλω να συγχαρώ για μία ακόμη φορά τους παίκτες μου γιατί όποιος μπήκε μέσα στο παρκέ σήμερα, έδωσε και από κάτι στην ομάδα και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, διότι θέλω να έχω 13-14 παίκτες έτοιμους να παίξουν υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Ελπίζω να παραμείνουμε υγιείς, γιατί μετά από υψηλής έντασης παιχνίδια, χρειάζεται προσεκτική διαχείριση.

Οι γκαρντ μας σήμερα βοήθησαν πολύ στο κομμάτι των ριμπάουντ, είχαμε καλό ποσοστό ευστοχίας σε τρίποντα και δίποντα και γενικά ελέγξαμε το ματς σε όλη την διάρκειά του. Δεν πανικοβληθήκαμε όταν η Ναντέρ ευστόχησε σε κάποια… τρελά σουτ, το ξέραμε άλλωστε ότι αυτό είναι το παιχνίδι τους, διατηρήσαμε τον έλεγχο και πήραμε το αποτέλεσμα”.

Ο Μπρεντ Πέτγουει είπε: “Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, καταφέραμε να επιστρέψουμε στις νίκες στο Champions League. Είχαμε καλό μομέντουμ μετά τη νίκη στο Λαύριο και το κρατήσαμε και σε αυτό το ματς. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην συνέχεια καθώς έχουμε ένα μεγάλο αγώνα την Κυριακή (σ.σ. με τον Ολυμπιακό) και γενικότερα μπροστά μας υπάρχουν δύσκολα ματς. Πρέπει να κρατήσουμε το ηθικό μας ψηλά, αυτή ήταν μια πολύ σημαντική ομαδική νίκη.

Πιστεύω πως σήμερα όλοι ήταν συγκεντρωμένοι στον ρόλο τους, όπως για παράδειγμα οι δύο νεαροί μας πόιντ-γκαρντ ο Φλιώνης και ο Πουλιανίτης που τα πήγαν πολύ καλά για αρκετά λεπτά μέσα στο παρκέ. Οι γκαρντ μας βοήθησαν πολύ στο κομμάτι των ριμπάουντ καθώς οι περιστροφές μας ήταν καλύτερες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Πιστεύω πως σήμερα μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Όταν η αντίπαλό μας έτρεξε ένα σερί και επέστρεψε στο παιχνίδι, εμείς δεν πανικοβληθήκαμε και καταφέραμε να ξαναπάρουμε το προβάδισμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…