Κεντρική Eurobasket Βγαλμένος από άλλον πλανήτη ο Ντόντσιτς! (vid)

Βγαλμένος από άλλον πλανήτη ο Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic slovenia

luca doncic slovenia

Αγωνίζεται με ωριμότητα βετεράνου και “διαβάζει” κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού με μοναδικό τρόπο. Όταν η μπάλα “ζεματάει”, έχει την ικανότητα να “λάμψει” και να δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα του. Αποτελεί έναν εκ των βασικότερων λόγων που η Σλοβενία βρίσκεται στα ημιτελικά του φετινού Ευρωμπάσκετ. Κι όμως, οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν αποδίδονται σε κάποιον φτασμένο σταρ αλλά στον 18χρονο Λούκα Ντόντσιτς, τον κορυφαίο 18χρονο μπασκετμπολίστα του πλανήτη!

Το χθεσινό ματς απέναντι στη Λετονία αποτέλεσε μια “ραψωδία” του νεαρού παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς είχε 27 πόντους (7/14 σουτ, 9/10 βολές) και 9 ριμπάουντ σε 36 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ξεκάθαρα τη διαφορά!

Ο τρόπος παιχνιδιού του έβρισκε εφαρμογή τόσο στο ανοικτό γήπεδο, όσο και στο σετ παιχνίδι. Η εκτελεστική του δεινότητα φάνηκε ξανά (4/11 τρίποντα), σκοράροντας από μακριά σε κρίσιμα σημεία ενώ είχε την ίδια άνεση σε catch-n-shoot συνθήκες αλλά και μετά από ντρίμπλα. Η τρομερή του αντίληψη του επέτρεπε να γνωρίζει πότε πρέπει να πάει κοντά στο καλάθι και πότε να μείνει μακριά από αυτό ενώ, έδωσε βροντερό παρών στα ριμπάουντ, ερχόμενος συχνά από μακριά και “αρπάζοντας” την μπάλα. Απλά μοναδικός!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…