Κεντρική Διεθνή Το νέο, απίθανο “στολίδι” της Βαλένθια! (pics+vid)

Το νέο, απίθανο “στολίδι” της Βαλένθια! (pics+vid)

valencia training center

Μια από τις πιο θαυμαστές κατασκευές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον έτοιμη προς χρήση! Συγκεκριμένα, εγκαινιάστηκε το νέο προπονητικό κέντρο της Βαλένθια, ονόματι “l’Alqueria del Basket“, με τις ανέσεις που παρέχει να το καθιστούν ως το κορυφαίο προπονητήριο στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κομψοτέχνημα, το οποίο χρειάστηκε 18 μήνες για να χτιστεί, καλύπτει 15.000 τ.μ και περιλαμβάνει 13 γήπεδα μπάσκετ (9 κλειστά, 4 ανοικτά)! Στα γήπεδα αυτά, όπου περιλαμβάνονται ξεχωριστά αποδυτήρια για κάθε κλειστό γήπεδο, θα προπονούνται όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα της ομάδας. Πρόκειται για περίπου 551 παιδιά, με τον αριθμό να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, 32 ανδρικές ομάδες, 17 γυναικίες, 64 προπονητές και 9 γιατροί και φυσιοθεραπευτές!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μονάχα η ανδρική ομάδα της Βαλένθια δεν θα προπονείται εκεί, καθώς θα συνεχίσει να βρίσκεται στο “La Fonteta“.

Συνολικά, το όλο εγχείρημα κόστισε 18 εκατομμύρια ευρώ, με τον μεγαλομέτοχο της Βαλένθια, Χουαν Ρόιγκ, να καλύπτει εξ ολοκλήρου τα έξοδα ενώ το κόστος συντήρησης ετησίως υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ.

Ο Ρόιγκ, μάλιστα, θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, συνεργάστηκε με 45 εταιρίες για την κατασκευή του έργου, με το 90% αυτών να εδρεύει στη Βαλένθια!

Το παρακάτω βίντεο, όπου και περιλαμβάνει πλάνα από τη διαδικασία κατασκευής του γηπέδου σε γρήγορη κίνηση (timelapse) απλά κόβει την ανάσα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…