Κεντρική Διεθνή “Θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή”

“Θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή”

nikos galis eurobasket 1987

nikos galis eurobasket 1987

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) φρόντισε να αποδώσει τις απαραίτητες τιμές στον Νίκο Γκάλη, με αφορμή την είσοδο του απόλυτου θρύλου του ελληνικού μπάσκετ στο Hall of Fame. Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο ΠΣΑΚ χρησιμοποιεί έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό, τονίζοντας ότι η επιτυχία του 2006 και η νίκη επί των ΗΠΑ δεν θα είχε επιτευχθεί ποτέ αν ο “Νικ” δεν είχε εμπνεύσει με τα κατορθώματα του τη συγκεκριμένη γενιά, ώστε να καταπιαστεί με την πορτοκαλί μπάλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ: “Έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα, όπου η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ ταπείνωσε τις Η.Π.Α. στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και όλοι υποκλίθηκαν στο μεγαλείο αυτών των παιδιών. Των παιδιών αυτών, που ξεκίνησαν το μπάσκετ λόγω ενός “θρύλου” και της παρέας του”.

“Αυτός ο “θρύλος” λοιπόν, μπήκε στο Hall Of Fame, στο μουσείο των κορυφαίων και θύμισε σε όλους τους Αμερικανούς και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη μικρή χώρα που κάποιοι δεν γνώριζαν μέχρι το 2006 εκεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού”.

“Ο δικός μας Νίκος Γκάλης έγραψε ιστορία και μαζί του όλη η Ελλάδα, το ελληνικό μπάσκετ, εμείς…”

“Τον ευχαριστούμε, θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή…”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…