Κεντρική NBA Συμφώνησε με τους Καβς ο Γουέιντ!

Συμφώνησε με τους Καβς ο Γουέιντ!

dwyane wade lebron james 1

Οι δύο παλιόφιλοι “σμίγουν” και πάλι! Ο Ντουέιν Γουέιντ συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα τους στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώνοντας εκ νέου τις δυνάμεις του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, έπειτα από 4 σεζόν συνύπαρξης στους Μαϊάμι Χιτ! Ο “flash” αναζητά την ευκαιρία για ένα 4ο δακτυλίδι πρωταθλητή, βρίσκοντας την ιδανική ευκαιρία στην ομάδα του Οχάιο.

Ο Γουέιντ είχε μείνει ελεύθερος από τους Σικάγο Μπουλς την Κυριακή, καθώς το συμβόλαιό του εξαγοράστηκε. Μπορεί ο παίκτης να άφησε στο τραπέζι περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να βγει στην ελεύθερη αγορά αλλά το δέλεαρ του πρωταθλητισμού παραήταν μεγάλο.

Το νέο συμβόλαιο του 35χρονου σταρ θα είναι μονοετές, ύψους 2.3 εκατομμυρίων δολαρίων (veterans minimum), σύμφωνα με τις πηγές του Yahoo κι αναμένεται να βάλει την υπογραφή του εντός των επόμενων ωρών.

Ο Γουέιντ συνέθεσε ένα αξέχαστο δίδυμο με τον ΛεΜπρόν στο Μαϊάμι την τετραετία 2010-2014, φθάνοντας ισάριθμες φορές σε τελικούς και κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, αποτελώντας τους στυλοβάτες της απόλυτης “team to beat” εκείνης της περιόδου.

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει αλλά ο Γουέιντ εξακολουθεί να προσφέρει τρομερή ποιότητα, έχοντας το προσόν να δημιουργεί το δικό του σουτ, χάρη στο καταπληκτικό footwork που διαθέτει και με “όπλο” την εκτελεστική του δεινότητα από μέση απόσταση. Ακόμη, θα μπορεί να δώσει λύσεις κι ως πλέι-μέικερ, κάτι που έκανε -ανά διαστήματα- και στους Χιτ.

Την περσινή σεζόν, ο Γουέιντ είχε 18.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά αγώνα σε 60 ματς με τους Μπουλς, εκτελώντας με 43.3% στα σουτ εντός πεδιάς, δείχνοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε παραγωγική περίοδο στην καριέρα του. Η θέση “2” αναμένεται να είναι δική του στο Κλίβελαντ, με τους Τζέι Αρ Σμιθ και Ιμάν Σάμπερτ να βρίσκονται πίσω του στο rotation.

Το Κλίβελαντ, πλέον, οφείλει να ξεφορτωθεί ένα εγγυημένο συμβόλαιο παίκτη πριν από την έναρξη της σεζόν (17 Οκτωβρίου), ώστε να μην ξεπεραστεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 15 για μια ομάδα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…