Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν 63-65

Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν 63-65

pao 1

pao 1

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας υπέστη ο Παναθηναϊκός. Η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε του “τριφυλλιού” με 65-63 στο “Νίκος Γκάλης”, σ’ ένα δυνατό παιχνίδι που μόνο σε φιλικό δεν παρέπεμπε.

Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα πρόσωπα και σχήματα, με τους παίκτες των ομάδων να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ και να παλεύουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε τον Κρις Σίνγκλετον στη θέση “3”, έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στον Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ είδε τους Ρίβερς, Ντένμον κι Όγκαστ να βγαίνουν μπροστά και να τραβούν το κουπί στην επίθεση του “τριφυλλιού”.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη, πράγμα φυσιολογικό, μιας και η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας. Συν τοις άλλοις, έλειπαν οι δύο βασικοί γκαρντ (Καλάθης, Λεκαβίτσιους). Οι “πράσινοι” αντιμετώπισαν, επίσης, πολλά προβλήματα στα ριμπάουντ. Στα θετικά, η καλή αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού”, η οποία και το κράτησε ζωντανό στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και το φινάλε.

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (17/9). Οι “πράσινοι” θα υποδεχθούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην υπολογίζει ούτε σ’ αυτό το παιχνίδι τις υπηρεσίες των Καλάθη, Παππά κι Αντετοκούνμπο, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα (18/9), αλλά και του τραυματία Λούκας Λεκαβίτσιους.

Όσον αφορά τη διακύμανση του σκορ, οι Ρώσοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και προηγήθηκαν με 10-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι “πράσινοι” αντέδρασαν στη δεύτερη περίοδο, ανέβασαν στροφές στην επίθεση και με πρωταγωνιστή τον Ρίβερς, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (34-34) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ξέφυγε με 8 πόντους (51-59) στο 36′. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τους Ρώσους στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 34-34, 45-47, 63-65.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ):Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 12 (2), Μποχωρίδης 3 (1), Ντένμον 14 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 6 ασ.), Γκιστ 3, Βουγιούκας 5, Καλαϊτζάκης, Γκάμπριελ, Όγκαστ 11, Λοτζέσκι 8 (2), Μήτογλου 3.
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πρίφτης): Έτζιμ 10, Πονκρασόφ 5 (1), Κολόμ 14 (2), Σουκόφτσοφ 1, Σμιθ 2, Τρούσκιν 8 (2), Καϊμακόγλου 8 (1), Λόκετ 7 (1), Κοτσόεφ 4, Σεργκέεφ , Κολέσνικοφ 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…