Κεντρική NBA Όταν ο Γκάλης παρέλαβε το σακάκι του Hall of Fame (vid)

Όταν ο Γκάλης παρέλαβε το σακάκι του Hall of Fame (vid)

nick galis

nick galis

Ήταν ο άνθρωπος που μετάλλαξε μια για πάντα το μπασκετικό τοπίο της Ελλάδας, με τα κατορθώματά του να καθηλώνουν τους πάντες. Υπήρξε, με έτη φωτός διαφορά από τον δεύτερο, ο πιο επιδραστικός αθλητής στη χώρα αυτή. Και πλέον, ο Νίκος Γκάλης έχει την τύχη και την ευλογία να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ενταχθούν φέτος στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, κάτι που αποτελεί την απόλυτη τιμή για οποιονδήποτε άνθρωπο που έχει ασχοληθεί με το άθλημα.

“Ο παίκτης αυτός, ο οποίος έχει καταγωγή από το Νιου Τζέρσεϊ, έκανε μια τρομερή κολεγιακή καριέρα στο Σίτον Χολ. Οδήγησε τον Άρη Θεσσαλονίκης σε 8 πρωταθλήματα ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α1 επί 12 σερί σεζόν. Έχει ανακηρυχθεί ένας εκ των 50 κορυφαίων παικτών της FIBA και είναι μέλος του Hall of Fame της FIBA”. Με αυτά τα λόγια ως εισαγωγή, ο Γκάλης παρέλαβε το χαρακτηριστικό, πορτοκαλί σακάκι, όντας δεύτερος στη σειρά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πριν από την επίσημη τελετή και την εισαγωγή των παικτών στο Hall of Fame.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή θα διεξαχθεί το Σάββατο τα ξημερώματα (01:30 με 04:30), με πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες να πλαισιώνουν τον Γκάλη, όπως ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή του “Γκάνγκστερ” στο Hall of Fame θα γίνει από τον σπουδαίο, Μπομπ ΜάκΑντου, με τον οποίο ο Γκάλης έδωσε επικές “μάχες” στα παιχνίδια του Άρη εναντίον της Τρέισερ Μιλάνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…