Κεντρική NBA Οριστικά στη θέση “4” ο Καρμέλο Άντονι!
NBA

Οριστικά στη θέση “4” ο Καρμέλο Άντονι!

carmelo anthony thunder

Ο Καρμέλο Άντονι είναι, πλέον, μέλος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τον κόουτς, Μπίλι Ντόνοβαν να έχει πολλή δουλειά, ώστε να χωρέσει ομοιόμορφα τον “Μέλο” μαζί με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ στην ίδια πεντάδα. Κάποιος εκ των Άντονι ή Τζορτζ θα πρέπει να ανέβει στη θέση “4”, ώστε το πείραμα να πετύχει, με τον 33χρονο σταρ να είναι αυτός που θα αναλάβει τη “βρώμικη” δουλειά, βάσει των λεγομένων του προπονητή του.

Ο ίδιος ο Άντονι φάνηκε ιδιαίτερα δεκτικός εν όψει της προοπτική αυτής, τονίζοντας: “Δεν έχω πρόβλημα να παίξω στο “4”. Για να πω την αλήθεια, μου αρέσει αυτό και θα είναι το καλύτερο για αυτή την ομάδα”.

Η θέση του πάουερ φόργουορντ δεν είναι, φυσικά, άγνωστη στον Άντονι, καθώς αγωνίστηκε εκεί στο 31% του χρόνου συμμετοχής του με τους Νιου Γιορκ Νικς την περσινή σεζόν. Ο δυνατός κορμός του, το εξαίσιο footwork και η ικανότητά του να απομονώσει τον αντίπαλό του στο ποστ τον καθιστούν ιδανικό ως μια “stretch-4” λύση, με το γήπεδο να ανοίγει πολύ περισσότερο και με τους προβληματισμούς της αντίπαλης άμυνας να αυξάνονται.

Ακόμη, η συνύπαρξη με τους Τζορτζ και Άντρε Ρόμπερσον στην ίδια πεντάδα μπορεί να απαλλάξει τον Άντονι από δύσκολα αμυντικά καθήκοντα, καθώς οι δύο συμπαίκτες του έχουν την ιδιότητα να μαρκάρουν σχεδόν τους πάντες από τη θέση “1” μέχρι το “4“. Οι επιδόσεις του Άντονι στον ανασταλτικό τομέα φθίνουν όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου και η μεταβολή στη θέση του παόυερ φόργουορντ αναμένεται να μην τον εκθέτει συχνά.

Τέλος, ο “Μέλο” θα κατεβαίνει, φυσικά, και στο “3“, με τον Πάτρικ Πάτερσον να αγωνίζεται ως παόυερ φόργουορντ, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση. Σε έκτακτες ανάγκες, το δίδυμο αυτό θα αποτελεί και τη φροντ-λάιν της ομάδας, ώστε να παρουσιάζεται στο παρκέ μια ομάδα με 5 σουτέρ.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…