Κεντρική Eurobasket Νέο “κράξιμο” σε Μίσσα!

Νέο “κράξιμο” σε Μίσσα!

zydrunas urbonas

zydrunas urbonas

Ο τρόπος που ο Κώστας Μίσσας επιλέγει να κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδος φαίνεται πως δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από ορισμένους Λιθουανούς συναδέλφους του. Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Τόμας Πατσέσας είχε τονίσει ότι το προπονητικό κομμάτι είναι το αδύναμο σημείο της Ελλάδας, με τον Ζιντρούνας Ουρμπόνας να παίρνει τη σκυτάλη.

Ο Ουρμπόνας είναι ο προπονητής της λιθουανικής, Γιουβέντους, η οποία αντιμετώπισε και την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, ενώ έχει συνεργαστεί με τον κόουτς Μίσσα ως παίκτης κατά τη θητεία του στον Γυμναστικό Χαλκίδας τη σεζόν 2003-04. Σε συνέντευξή του στο krepsinis.net, o Ουρμπόνας εξέφρασε την άποψή του για τον Έλληνα προπονητή, τόσο στο κομμάτι της τακτικής, όσο και στον τομέα της συμπεριφοράς και της επικοινωνίας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Ουρμπόνας: “Πιστεύω πως ένας τέτοιος προπονητής είναι καταλληλότερος για μια θέση στην ομοσπονδία. Σαν προπονητής παραείναι διπλωμάτης. Δεν άκουσα ποτέ από εκείνον να φωνάζει ή να είναι αυστηρός. Προσπαθούσε να είναι φιλικός με όλους και πάντα οι παίκτες ήταν πιο σημαντικοί από εκείνον. Κατά τη γνώμη μου, ο προπονητής πρέπει να έχει το καρότο και το μαστίγιο. Θα πρέπει να είσαι ικανός να δουλέψεις με σταρ. Ίσως να πιστεύει πως θα είναι πιο αποτελεσματικός με το να μην είναι τόσο αυστηρός αλλά ακούμε για εσωτερικές διαμάχες στην ομάδα, κάτι που δείχνει πως υπάρχει απειθαρχία. Βλέπουμε ένα μικρό χάος ακόμη και μέσα στους αγώνες”.

Επίσης, ο Ουρμπόνας κατηγόρησε τον Μίσσα και το επιτελείο του, τονίζοντας ότι δεν είναι ικανοί να καθοδηγήσουν αποτελεσματικά μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς: “Η Ελλάδα στον όμιλό της έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεύτερη, όχι τέταρτη. Προφανώς το πρόβλημα δεν έγκειται στους παίκτες αλλά στο προπονητικό τιμ, γιατί το ρόστερ είναι πολύ δυνατό αλλά δεν αποδίδει καλά. Ο Μίσσας δεν πιστεύω πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα από την εποχή που συνεργαζόμασταν, καθώς δεν ξαναδούλεψε σε επίπεδο Ανδρών. Και οι τακτικές του ποτέ δεν έκαναν θαύματα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…