Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μανωλόπουλος: “Ευκαιρίες σε Μωραΐτη – Τσαλμπούρη”

Μανωλόπουλος: “Ευκαιρίες σε Μωραΐτη – Τσαλμπούρη”

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, κατά τη διάρκεια της Media Day της ΑΕΚ, ανέφερε πως η ομάδα στηρίζεται ιδίως σε Έλληνες παίκτες και οι Μωραΐτης – Τσαλμπούρης θα πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν σε μια απαιτητική σεζόν.

Οι δηλώσεις:

Για τους στόχους της ΑΕΚ: “Έχω πει και πριν την περίοδο των μεταγραφών ότι ο στόχος της ΑΕΚ είναι να φτιάξει έναν κατά βάσει ελληνικό κορμό που θα μείνει για χρόνια, αλλά και να βρούμε και κάποια παιδιά, ξένους, που θα μπορέσουν να μείνουν χρόνια στην ΑΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα που θα έχει διάρκεια. Αυτό βέβαια θέλει υπομονή, δε μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Νομίζω όμως ότι με τις κινήσεις του προέδρου της ΑΕΚ και της διοίκησης, να φέρνουν κάθε χρόνο ταλέντα και νέα παιδιά, κάτι τέτοιο θα γίνει”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στη στελέχωση του ρόστερ: “Είμαστε μία καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες. Υπάρχει ταλέντο. Φέτος η αγορά ήταν δύσκολη και ήταν δύσκολο να κάνεις μεταγραφές. Νομίζω όμως ότι στο τέλος φέραμε παίκτες που θέλαμε, που έχουν αρκετό ταλέντο και προσωπικότητα.Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό”.

Για το αν θα πάρουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής οι Μωραΐτης και Τσαλμπούρης: “Ελπίζω και θέλω να δω τα νέα παιδιά όπως ο Μωραΐτης και ο Τσαλμπούρης να παίξουν. Τις ευκαιρίες σίγουρα θα τις πάρουν.

Για το αν η ΑΕΚ θα προτιμήσει να ρίξει το βάρος στην Basket League ή στο Champions League: “Είμαστε στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει, έχει πάντα ψηλά τον πήχη, απλώς πρέπει να συνδυάσουμε και άλλα πράγματα μαζί. Η άποψή μου είναι ότι το να φτιάχνουμε μία ομάδα μόνο για έναν χρόνο είναι λάθος. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μείνει κάποια χρόνια μαζί. Έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή”.

Για τον Μάνι Χάρις και το πότε θα ενταχθεί στην ΑΕΚ δεδομένου ότι έχει υποχρεώσεις στην Κίνα: “Είναι ένα πρόβλημα αυτό για εμάς, το οποίο δεν είχαμε προβλέψει. Βέβαια παίζει πάρα πολύ καλά στην Κίνα και η ομάδα του κερδίζει. Θα έρθει όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του. Είναι πρόβλημα σίγουρα. Πρέπει μόλις έρθει να ενταχθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Νομίζω ότι θα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον διατηρήσουμε σε αυτή την κατάσταση”.

Για την Εθνική ομάδα και τον σημερινό (6/9, 17:30) αγώνα με την Πολωνία στο Eurobasket: “Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, λόγω κάποιων δικών μου θεμάτων δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια στον βαθμό που να μπορούσα να τα αναλύσω. Πιστεύω σε αυτή την Εθνική Ομάδα, σε αυτά τα παιδιά και αυτό τον προπονητή. Δεν το συζητάω για σήμερα, πιστεύω ότι η ομάδα θα κερδίσει. Πρέπει να κερδίσει και θα κερδίσει. Είναι καλή ομάδα. Κάνοντας τη σημερινή νίκη, όλα θα πάνε πολύ καλύτερα”.

Για την προσθήκη του Κλιάντονι Έρλι και το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα πορευτεί με 7 ξένους: “Θεωρήσαμε ότι υπάρχει ένα κενό στη θέση “3” και λίγο στο “4”. Έπρεπε να ενισχυθεί εκεί η ομάδα. Φέραμε ένα νέο παιδί, με το οποίο μίλησα, και θεώρησα ότι θέλει πάρα πολύ να έρθει στην ΑΕΚ και για εμένα μετράει πάρα πολύ το ποιος θέλει να έρθει να παίξει για την ΑΕΚ. Πιστεύω στο ταλέντο του, είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή προσθήκη. Έχουμε ακόμα ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πολλές προπονήσεις και θα δούμε τι θα γίνει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Έβδομο ban στην ΑΕΚ [pic]

Έναν πραγματικό Γολγοθά θα χρειαστεί να περάσει η ΑΕΚ προκειμένου ακόμα και να ξεκινήσει τ…