Κεντρική NBA Καβς, Χιτ και Λέικερς “κυνηγούν” τον Γουέιντ!
NBA

Καβς, Χιτ και Λέικερς “κυνηγούν” τον Γουέιντ!

dwyane wade bulls

dwyane wade bulls

Οι Σικάγο Μπουλς μπαίνουν σε φάση πλήρους ανοικοδόμησης του ρόστερ, κάτι που μαρτυρά η ανταλλαγή του Τζίμι Μπάτλερ αλλά και ο μικρός μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο Ντουέιν Γουέιντ φαντάζει πλήρως ετερόκλητος και η αποχώρησή του φαντάζει πολύ πιθανή. Μπορεί να έχει “αρπάξει” την player option του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν, αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά οι δύο πλευρές αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία εξαγοράς του συμβολαίου (buy-out), ώστε ο “Flash” να μείνει ελεύθερος.

Στην κούρσα για την απόκτηση του Γουέιντ υπάρχουν μέχρι στιγμής 3 ομάδες, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του καλού του φίλου, ΛεΜπρόν Τζέιμς να φαντάζουν ως το πρώτο φαβορί. Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς ακολουθούν στη σειρά, σύμφωνα με τη Miami Herald, η οποία, όμως, ενημερώνει ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στον Γουέιντ και τη διοίκηση των Μπουλς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του Γουέιντ έχουν ήδη εγγραφεί σε σχολείο της Ανατολικής Φλόριντα, κάτι που ίσως ενισχύει τις πιθανότητες του παίκτη να επιστρέψει στο Μαϊάμι, εκεί όπου λατρεύτηκε και δοξάστηκε επί 13 σεζόν.

Ουδείς θα πρέπει να υποτιμήσει, φυσικά και τις πιθανότητες των Λέικερς. Η διαμονή στο Λος Άντζελες ακούγεται ελκυστική για οποιονδήποτε NBAer, η προοπτική του Γουέιντ να γίνει μέντορας για τους νεαρούς σταρ της ομάδας (Μπολ, Ίνγκραμ, Ραντλ) δεν είναι κι άσχημη ενώ, ο ΛεΜπρόν ενδέχεται να μετακομίσει στο Χόλιγουντ το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο τον πρώην συμπαίκτη του.

Το δέλεαρ του πρωταθλητισμού, όμως, και η άμεση επανασύνδεση με τον Τζέιμς είναι οι παράγοντες που καθιστούν τους Καβς ως το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του 35χρονου Γουέιντ, ο οποίος είχε 18.3 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ ανά αγώνα την περσινή χρονιά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…