Κεντρική Eurobasket Η ανάλυση της Φινλανδίας

Η ανάλυση της Φινλανδίας

finlandia gallia

finlandia gallia

Ο Διονύσης Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στην Εθνική Ανδρών, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ανέλυσε τη Φινλανδία την οποία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αύριο (20:00). Στάθηκε τόσο στο Μάρκανεν όσο και στο ότι αρέσκονται στο τρανζίσιον παιχνίδι ενώ υπογράμμισε πως το ματς θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι ενώπιον, δηλαδή των ένθερμων φιλάθλων τους.

“Η Φινλανδία είναι μία ομάδα που διακρίνεται για τη μαχητικότητά της και το αθλητικό της πνεύμα, ενώ ξεχωρίζει αισθητά η παρουσία του Μάρκανεν, ο οποίος έχει δείξει στο τουρνουά το υψηλότατο επίπεδό του και το ότι η ραγδαία εξέλιξη της πορείας του μόνο τυχαία δεν είναι. Διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ και αρέσκεται να βρίσκει φάσεις στο τρανζίσιον παιχνίδι. Έχει περίεργα σχήματα, χωρίς “καθαρούς” ψηλούς, αφού όλοι μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον περιορισμό τους και κυρίως του Μάρκανεν που είναι ο νούμερο ένα επιθετικός κίνδυνος και το σημείο αναφοράς τους. Συνολικά απαιτείται προσαρμογή στους mobile ψηλούς της, με δυνατότητα κίνησης και δράσης εντός κι εκτός ρακέτας.

Στη δική μας επίθεση είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους δώσουμε καταστάσεις τρανζίσιον και φυσικά να χτυπήσουμε στις αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει στις αμυντικές τους τακτικές.  Είναι μια επιπλέον πρόκληση το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει στην έδρα της, μπροστά σε ένα πολύ ένθερμο, αλλά και πολύ όμορφο κοινό και όπως πάντα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…