Κεντρική Basket League Άρης Η αναφορά του Α.Σ. Άρης για Γκάλη και ΚΑΕ…

Η αναφορά του Α.Σ. Άρης για Γκάλη και ΚΑΕ…

Για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame αλλά και για την -διοικητική- κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης έχει αναφορά ο Α.Σ. Άρης. Αρχικά για τον “γκάνγκστερ” τονίζει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια για την ύψιστη τιμή που γίνεται στον κορυφαίο αθλητή του 20ου αιώνα, Νίκο Γκάλη για την είσοδο του στο Hall of Fame.

Ο αθλητής μας δημιούργησε την αυτοκρατορία του ελληνικού μπάσκετ που έγινε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης”.

Για την ΚΑΕ (αλλά και για την ΠΑΕ) τονίζει πως “θα συνδράμει στην προσπάθεια ανεύρεσης ουσιαστικών επενδυτικών πρωτοβουλιών που μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση αποτελμάτωση και στην ανάδειξη του ιστορικού ρόλου που καλείται ο Άρης μας να διαδραματίσει”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ κατ’ επανάληψη το τελευταίο χρονικό διάστημα συζήτησε ενδελεχώς την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε διάφορα τμήματά του και ιδίως τις εξελίξεις στην προσφάτως ιδρυθείσα ΠΑΕ και στην ΚΑΕ. Ο ΑΣ με την υπερεκατονταετή ιστορία του αποτελεί το θεματοφύλακα των αξιών, της ιδέας και του συλλογικού υποκειμένου που πρωταγωνιστεί στο αθλητικό στερέωμα της χώρας. Στο ανωτέρω πλαίσιο οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει την αδιάλειπτη ανάπτυξη και ιστορική συνέχεια όλων των τμημάτων και ιδίως των πλέον λαοφιλέστερων, ήτοι του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Μάλιστα χάριν στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης έμαθε το πανελλήνιο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και θριαμβεύσαμε ως έθνος στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια σαλόνια του συγκεκριμένου αθλήματος.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ανωτέρω δύο αθλήματα, με τις αγωνιστικές αποτυχίες και την αδυναμία ικανοποίησης των ανειλημμένων οικονομικών (και όχι μόνον) υποχρεώσεων προς τρίτους αλλά και προς τον ίδιο τον ΑΣ (γεγονός που σηματοδοτεί την αυτόθροη αναστολή κάθε αρωγής προς τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου) δεν δύναται να γίνει περαιτέρω ανεκτή.

Ο ΑΣ παρακολούθησε με προσοχή τις δηλώσεις των μεγαλομετόχων σε ΠΑΕ και ΚΑΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα και διαπίστωσε τη βούλησή τους να απεμπλακούν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν αναλάβει στα ανωτέρω δύο αθλήματα, για λόγους που προφανώς δεν οφείλονται σε δική τους υπαιτιότητα ή απώτερη επιθυμία.

Ο ΑΣ για άλλη μια φορά δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην ανωτέρω απόφασή τους και θα συνδράμει στην προσπάθεια ανεύρεσης ουσιαστικών επενδυτικών πρωτοβουλιών που μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση αποτελμάτωση και στην ανάδειξη του ιστορικού ρόλου που καλείται ο Άρης μας να διαδραματίσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καμπερίδης: «Μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί με τον Άρη, αλλά…»

Ο Σάββας Καμπερίδης κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη των πολλών προβλημάτων στην παραμονή στην…