Κεντρική Eurobasket Γκόραν Ντράγκιτς-Στιβ Νας: Μια ξεχωριστή σχέση (pic)

Γκόραν Ντράγκιτς-Στιβ Νας: Μια ξεχωριστή σχέση (pic)

steve nash goran dragic

steve nash goran dragic

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε τα πρώτα του “δειλά” βήματα” στον “μαγικό” κόσμο του NBA σε ηλικία 22 ετών, τη σεζόν 2008-09. Οι Φοίνιξ Σανς ήταν ο πρώτος σταθμός του, με τον “Dragon” να δείχνει ψήγματα του ταλέντου του, αν και αγωνιζόταν μόλις για 13.2 λεπτά ανά αγώνα. Παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, όμως, η παρουσία του δίπλα στον μέγιστο, Στιβ Νας, τον ωφέλησε όσο τίποτα.

Ο Ντράγκιτς είχε την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της θέσης του πλέι-μέικερ δίπλα σε έναν πραγματικό αναμορφωτή του τρόπου που παίζεται το μπάσκετ. Ο Νας στάθηκε δίπλα στον Σλοβένο και τον βοήθησε να αναπτύξει τις ικανότητές του στον μέγιστο βαθμό.

Ακόμη και σήμερα, αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι του Ντράγκιτς ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με εκείνα του θρυλικού Καναδού, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Εν έτει 2017, ο Νας έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση κι ο Ντράγκιτς είναι ένας αληθινός σταρ. Είναι ο MVP του φετινού Ευρωμπάσκετ, ο ηγέτης των πρωταθλητών Ευρώπης, ένας “πυραυλοκίνητος” πόιντ-γκαρντ που σκοράρει 20.3 πόντους ανά αγώνα στο NBA. Με αφορμή την τεράστια επιτυχία των Σλοβένων, ο Νας φρόντισε να δώσει τα εύσημα στον πρώην συμπαίκτη του αλλά και στον κόουτς, Ίγκορ Κοκόσκοφ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο Φοίνιξ.

Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Ντράγκιτς ήταν να τον ευχαριστήσει, χαρακτηρίζοντας τον Νας ως μέντορά του! Ο Σλοβένος άσος φαίνεται πως δεν ξεχνάει τις μπασκετικές “ρίζες” του, καθώς και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να διαμορφωθεί στον ξεχωριστό αυτό παίκτη που άπαντες θαύμασαν χθες!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…