Κεντρική Eurobasket “Φαβορί η Σλοβενία στον τελικό”

“Φαβορί η Σλοβενία στον τελικό”

sasa djordjevic

sasa djordjevic

Η Σερβία προκρίθηκε στον τελικό του Eurobasket, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να χρίζει φαβορί τη Σλοβενία. Ο τεχνικός των “Πλαβοί” αποθέωσε τους παίκτες του, χαρακτηρίζοντας τους ως “αληθινούς ήρωες”.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι νωρίς να φανεί η κατάσταση του Στέφαν Γιόβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Ήταν ένας σπουδαίος ημιτελικός. Δύο ομάδες που άξιζαν να φτάσουν ως εδώ έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ. Οι παίκτες μου ήταν έτοιμοι, είχαν συγκέντρωση και αφοσίωση, μαζί με επιθυμία. Γι’ αυτό θα τους είμαι ευγνώμων σε όλη μου τη ζωή. Είναι οι αληθινοί ήρωες, δεν έχασαν ούτε μια μέρα προετοιμασίας όλο το καλοκαίρι. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η χημεία μάς έφεραν εδώ. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, είχαμε τις λύσεις σε ό,τι δοκίμασε η Ρωσία. Είχαμε κάποια προβλήματα με τα φάουλ και τον τραυματισμό του Γιόβιτς, αλλά όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά. Ο Μπογκντάνοβιτς, ο Μαριάνοβιτς, ο Μίτσιτς που έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο. Ο Σβεντ ήταν απίστευτος, πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε και πρέπει να συγχαρώ όσους προσπάθησαν να τον περιορίσουν”, ανέφερε αρχικό ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods.

Για τον τελικό κόντρα στη Σλοβενία:“Η Σλοβενία είναι αήττητη και είναι το φαβορί. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, με τον κόουτς Κοκόσκοφ να κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τελειώσουμε με καλύτερο τρόπο τον τελικό σε σχέση με τους δύο τελευταίους που χάσαμε”.

Για τον Στέφαν Γιόβιτς είπε: “Είναι νωρίς να ξέρουμε. Πώς ήταν στο τέλος του αγώνα; Πανηγύριζε όπως όλοι… Θα δούμε. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη… καρδιά (γέλια)”.

Σχετικά με την πιθανότητα κατάκτησης του τίτλου ξανά στην Πόλη μετά από 16 χρόνια, τόνισε: “Δεν ξέρω. Έχουμε πάρει πολλούς τίτλους με διάφορα ονόματα της χώρας μας, αλλά η πρωτεύουσα είναι πάντα ίδια, το Βελιγράδι. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο όλοι μαζί. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…