Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Δώστε του τα κλειδιά ΤΩΡΑ

Δώστε του τα κλειδιά ΤΩΡΑ

gallis hall president

gallis hall president

Γιώργος ΚογκαλίδηςΦαίνεται πως ο… Νίκος Γκάλης μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους. Γιατί είναι μια από τις λίγες (ελάχιστες) φορές, που θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. “O Νίκος Γκάλης έγινε μέλος του Naismith Basketball Hall of Fame, διάκριση που αποτελεί τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και φυσικά τον ίδιο“, αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

Ναι, έτσι είναι. Η τιμή είναι πρώτα για το ελληνικό μπάσκετ και μετά για τον Νίκο Γκάλη. Παρότι ατομική διάκριση (η κορυφαία για μπασκετμπολίστα), η είσοδος στο Hall of Fame είναι πρωτίστως τιμή για το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί ο Νίκος Γκάλης ΕΙΝΑΙ το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι αυτός που μας έμαθε μπάσκετ. Είναι αυτός που άλλαξε τον τρόπο σκέψης. Είναι αυτός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Είναι αυτός που αναγνωρίζει (όσο κανέναν) ολόκληρος ο πλανήτης. Κι είναι αυτός που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τα κλειδιά του ελληνικού μπάσκετ.

Πριν καν ανοίξει το στόμα του, βλέποντας τη φωτογραφία του, σκέφτεσαι πως ακόμα κι αν δεν είχε ασχοληθεί με το σπορ, αυτόν θα ήθελα για πρόεδρο στην ΕΟΚ. Καμία σύγκριση με τη γέρικη μορφή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, τον οποίο θα ήθελα να έχω επίτιμο πρόεδρο σε ένα συμβούλιο σοφών, μια μορφή “γερουσίας” του μπάσκετ.

Ανοίγει το στόμα του και μαγεύει. Μιλά απευθείας στην καρδιά σου, την ώρα που εικόνες από τα απίστευτα καλάθια του έρχονται από το χθες και σε πάνε στο αύριο. Αλήθεια, ποια άλλη χώρα στον πλανήτη θα είχε τον Γκάλη και δεν θα του έδινε τα κλειδιά;

Η αποδοχή από την πλευρά της ΕΟΚ, ότι η τιμή για τον Γκάλη είναι τιμή για το ελληνικό μπάσκετ, μοιάζει με πρόταση ανολοκλήρωτη. Για να μπει… “τελεία“, πρέπει να συμπληρωθεί με τη φράση “είμαστε έτοιμοι να σου παραδώσουμε την Ομοσπονδία“. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν θέλουμε να δούμε το ελληνικό μπάσκετ να παραμένει στην κορυφή, να απαντά στα σύγχρονα ερωτήματα, να σταματήσει την κατρακύλα, θέλουμε τον Νίκο Γκάλη στη θέση του προέδρου.

Δεν έχει σημασία αν ο ίδιος θέλει. Θα θελήσει, αν υπάρξει σοβαρή πρόταση. Και σε τελική ανάλυση, θα τον πείσουμε να θελήσει. Ο Νίκος Γκάλης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει όραμα (ξανά) στο ελληνικό μπάσκετ. Κι αφού ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι η παρέα του αναγνώρισαν πόσο τιμητικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ να εμφανίζεται ο Νικ, δεν έχουν παρά να παραμερίσουν και να τον αφήσουν να μας ξεσηκώσει

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…