Κεντρική Basket League Άρης Χρηστίδης στο eBasket: “Ο Γιαννάκης θέλει το 110% από κάθε παίκτη”

Χρηστίδης στο eBasket: “Ο Γιαννάκης θέλει το 110% από κάθε παίκτη”

xristidis basilis

Στον Άρη πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και θεωρούν πως έχει τα στοιχεία ώστε σταδιακά να ανεβάζει στροφές και να “ξεδιπλώνει” τις ικανότητές του… Ο λόγος για τον 19χρονο, Βασίλη Χρηστίδη ο οποίος το απόγευμα της 3ης Δεκέμβρη του 2016 είχε καταχειροκροτηθεί στο Παλέ, στο ματς Άρης-Κολοσσός και σίγουρα θα ήθελε να ξαναζήσει τέτοιες όμορφες στιγμές.

Ο νεαρός μίλησε στο ebasket.gr για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τόνισε πως φέτος νιώθει καλύτερα (αγωνιστικά) σε σχέση με πέρυσι ενώ σχολίασε και το ντέρμπι Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα είπε:

Για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο το ότι είναι προπονητής ο Γιαννάκης, στον οποίο… αρέσει να δουλεύει με νεαρούς: “Σίγουρα… Και μόνο που έχεις τον Γιαννάκη και τον έχεις στον Άρη, είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Σου προκαλεί δέος αυτό! Από εκεί και πέρα κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, πρέπει να δουλεύουμε γιατί η χρονιά είναι μεγάλη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια που έρχονται”.

Για το αν ο Γιαννάκης δουλεύει ατομικά μαζί του: “Ο κόουτς το κάνει με όλους αυτό. Προσπαθεί να πάρει από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά το 110%…”.

Για το πώς νιώθει φέτος σε σχέση με πέρυσι: “Θέλουμε όλοι οι παίκτες και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθά την ομάδα. Εγώ νιώθω καλύτερα, νιώθω πως πατάω καλύτερα στο γήπεδο και η δουλειά συνεχίζεται…”.

Για τον στόχο να έχει πιο… σημαντικό αγωνιστικό ρόλο σε σύγκριση με την περσινή σεζόν: “Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Όποτε θεωρήσει πως πρέπει να μπω μέσα για να βοηθήσω την ομάδα, πρέπει να είμαι έτοιμος να το κάνω”.

Για τον τρόπο δουλειάς του Γιαννάκη: “Όπως ξέρουμε, ο κόουτς ήταν σπουδαίος παίκτης. Μπορεί πολύ εύκολα αυτά που ζούσε ο ίδιος, να στα μεταφέρει και να τα εξηγήσει με τον δικό του τρόπο. Εμείς παίζουμε, αυτός είναι ο προπονητής και μπορεί να σε βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο”.

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον παράγοντα κόσμο (το Παλέ αναμένεται να είναι γεμάτο): “Σε τέτοια ματς πρώτα από όλα υπάρχει το ‘θέλω’ της νίκης. Και ειδικά όταν παίζει Άρης-ΠΑΟΚ μέσα στο Παλέ, όλοι ξέρουμε την προϊστορία και το τι σημαίνουν τέτοια παιχνίδια. Οι δυο ομάδες θα θέλουν να μπουν μέσα και να δείξουν το καλύτερό τους εαυτό γιατί είναι ένα ντέρμπι πολύ μεγάλο. Ειδικά όταν παίζεις στο Παλέ, ξέρεις πως ο κόσμος θα είναι δίπλα σου… Και πως θα προσπαθήσει να σε ωθήσει για να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…