Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Στο Βελιγράδι η επόμενη “στάση” της Εθνικής!

Στο Βελιγράδι η επόμενη “στάση” της Εθνικής!

ethniki ellados

ethniki ellados

Το τουρνουά της Πάτρας αποτέλεσε το “ορεκτικό” των φιλικών προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει της έναρξης του Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου). Τα χαμηλά εμπόδια της Ρουμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας δίνουν τη “σκυτάλη” στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, με την “επίσημη αγαπημένη” να ρίχνεται σήμερα στη “μάχη” του φιλικού τουρνουά του Βελιγραδίου.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει απόψε το Μαυροβούνιο (22:00, ΕΡΤ1), το οποίο παρουσιάζεται αρκετά φιλόδοξο. Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” κόουτς, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έχει στα χέρια του ένα ικανότατο ρόστερ, με τον Νίκολα Βούσεβιτς να ξεχωρίζει στη θέση του σέντερ, χάρη στην πλαστικότητα και τα εξαιρετικά του skills στην επίθεση. Ο παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ πλαισιώνεται στη φροντ-λάιν από τον MVP των τελικών της ACB, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ένα σύγχρονο all-around 4άρι ενώ, οι Μάρκο Τοντόροβιτς και Μίλκο Μπιέλιτσα προσφέρουν το απαραίτητο βάθος. Στην περιφέρεια, η απρόβλεπτη φύση του Τάιρις Ράις κυριαρχεί, με το Μαυροβούνιο να έχει τα “όπλα”, ώστε να στοχεύει στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Το πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι, όμως, θα λάβει χώρα αύριο (12/8) εναντίον της πανίσχυρης Σερβίας (22:00, ΕΡΤ1). Η οικοδέσποινα του τουρνουά έχει αρκετές απουσίες, ειδικά στη γραμμή ψηλών (Γιόκιτς, Μπιέλιτσα, Μιλουτίνοφ) ενώ, οι Σιμόνοβιτς και Νέντοβιτς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ακόμη και έτσι, οι Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς ηγούνται ενός πολύ δυνατού συνόλου, με τον κόουτς της Ελλάδας, Κώστα Μίσσα να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει συστήματα, πεντάδες και τακτικές απέναντι σε μια δύναμη πρώτης γραμμής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…