Κεντρική Elite League Πυροδότησε τη “βόμβα” το Περιστέρι!

Πυροδότησε τη “βόμβα” το Περιστέρι!

clark promitheas

clark promitheas

Το Περιστέρι τάραξε τα νερά της Α2, ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση του Κέιντρεν Κλαρκ. Η ομάδα των δυτικών προαστίων ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο της περιφερειακής της γραμμής με την προσθήκη του 33χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Προμηθέα.

Το Περιστέρι αποτελεί την τέταρτη ελληνική ομάδα στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο πολύπειρος σκόρερ, μετά τους Αιγάλεω, Άρη και Προμηθέα.

Το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη έκανε τη μεταγραφή του καλοκαιριού στην Α2, όντας το μεγάλο φαβορί για άνοδο στη Basket League.

Η ανακοίνωση:
“Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του Κέιντρεν Κλαρκ (8/10/1984), ολοκληρώνοντας άλλη μια σπουδαία μεταγραφή.

Ο χαρισματικός σκόρερ είναι πλέον μέλος της οικογένεια του ΓΣΠ, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το ρόστερ της ομάδας του Νίκου Καραγιάννη, που θα έχει στην διάθεση του έναν από τους κορυφαίους Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί στην χώρα μας.

Μάλιστα, είναι ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 50 πόντων σε αγώνα της Α1, καθώς στις 18/10/2006 σκόραρε 51 πόντους (8/10διπ., 9/11τριπ., 8/8βολ.) στον αγώνα Αιγάλεω-Λάρισα.

Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ είναι απόφοιτος του Κολεγίου “Saint Peter’s” (2002-2006), με την φανέλα του οποίου αναδείχθηκε δυο συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ στο ΝCAA (2004, 2005).

Ανάλογα ήταν τα επιτεύγματα του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας επίσης δυο φορές το 2007, όντας παίκτης του Αιγάλεω και το 2009, φορώντας τα κίτρινα του Άρη.

Ο ΚιΚι Κλαρκ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα (2006-07) από την Ελλάδα, καθώς το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με το Αιγάλεω, όπου πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις.

Έτσι, την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την ιταλική Σκαβολίνι του Πέζαρο (2007-08), ενώ ακολούθησε η επιστροφή του στην χώρα μας αυτή τη φορά για λογαριασμό του Άρη.

Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για δυο σεζόν (2008-2010) και συνέχισε να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια, όντας ο ηγέτης των “κιτρίνων” σε αυτή την διετία.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον Άρη γύρισε και πάλι στην Ιταλία για να φορέσει, την φανέλα την νυν πρωταθλήτριας, Βενέτσια, στην οποία έπαιξε για τρία χρόνια (2010-2013).

Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Βαρέζε (2013-14) και στην συνέχεια μεταπήδησε στην Γαλλία για λογαριασμό της Ναντέρ (2014) και Νανσί (2014-15).

Ο κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου, πλέι μέικερ, βρέθηκε στην Τουρκία (2015-16) και την Ατσιμπαντέμ,συντελώντας καταλυτικά στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία της γειτονικής χώρας, έχοντας κατά μέσο όρο 17,4 πόντους, 4,8 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ.

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν ήρθε και πάλι στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόταση του νεοφώτιστου, Προμηθέα Πατρών. Αγωνίστηκε σε 13 αγώνες, όπου σκόραρε 12,5 πόντους, μοίραζε 2,2 ασίστ και μάζευε 2,4 ασίστ.

Πλέον, ο Κέιντρεν (ΚιΚι) Κλαρκ είναι παίκτης του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, με την διοίκηση της ομάδας να πραγματοποιεί άλλη μια υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι, ενισχύοντας το ρόστερ με έναν ακόμα σπουδαίο καλαθοσφαιριστή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…