Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Να κλειδώσουμε την άνοδο και να διεκδικήσουμε το χρυσό”

“Να κλειδώσουμε την άνοδο και να διεκδικήσουμε το χρυσό”

ethniki paidon

ethniki paidon

Η Εθνική Παίδων νίκησε και την Ουκρανία, βρίσκεται στα ημιτελικά και αυτό που χρειάζεται για να σφραγίσει την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία είναι μια νίκη αύριο απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γιώργος Κωστίκας και ο Γιώργος Ταζόπουλος μίλησαν για την σημερινή νίκη, αλλά και την επίτευξη του στόχου που είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Πόσο διαφορετικό ήταν το σημερινό παιχνίδι από τα προηγούμενα; Είχατε περισσότερο άγχος;

Γ. Κωστίκας: “Για το σημερινό παιχνίδι η προσέγγισή μας δεν άλλαξε, διότι μπαίνοντας σε οποιοδήποτε παιχνίδι έχουμε μια επιλογή κι αυτή είναι η νίκη. Από που άλλαξε ήταν πως ήταν ένας αγώνας νοκ άουτ στον οποίο τα λάθη δεν συγχωρούνται. Μια ήττα οδηγούσε στον αποκλεισμό. Θεωρώ πως με την σωστή καθοδήγηση από το επιτελείο, το όποιο άγχος κουβαλούσαμε στις πλάτες μας εξαφανίστηκε και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας”.

Γ. Ταζόπουλος: “Η αλήθεια είναι πως υπήρχε λίγο περισσότερο άγχος. Αυτή ήταν και η μόνη διαφορά του συγκεκριμένου αγώνα, σε σχέση με τα προηγούμενα. Καταφέραμε όμως και το ξεπεράσαμε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεντρωθήκαμε στο στόχο μας και στο τέλος αναδειχθήκαμε οι νικητές του παιχνιδιού”.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να.. πατήσετε το γκάζι μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου;

Γ. Κ.: “Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο εμφανιστήκαμε νωθροί, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Κάτι που έπρεπε να αλλάξει, αν πραγματικά θέλαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον αγώνα. Στα αποδυτήρια συζητήσαμε και είπαμε πως επιβάλλεται να γίνουμε πιο σκληροί, αποφασιστικοί και ομαδικοί, κάτι που κάναμε πράξη στο δεύτερο ημίχρονο”.

Γ.Τ.: “Μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου παίξαμε όλοι πιο ομαδικά. Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Επίσης, άρχισε να συμμετέχει πάρα πολύ και ο πάγκος. Όλοι οι παίκτες είτε εντός, είτε εκτός παρκέ βοηθούσαν ο καθένας με τον τρόπο του”.

Έχετε συνειδητοποιήσει πως απέχετε έναν αγώνα από το να πετύχετε το βασικό στόχο σας που είναι η άνοδος;

Γ.Κ.: Σαφώς και το έχουμε συνειδητοποιήσει πως βρισκόμαστε ένα βήμα από την επίτευξη του στόχου μας και γι αυτό στον αυριανό αγώνα θα δώσουμε όλο το είναι μας, ώστε να “κλειδώσουμε” την άνοδο και να διεκδικήσουμε το χρυσό, αφού της Εθνικής Ομάδας αρμόζει η συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία”.

Γ.Τ.: “Ναι, και είναι αυτό που περιμέναμε τόσο καιρό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας κάναμε πολύ σκληρή δουλειά, η οποία αποσκοπούσε κυρίως στα δυο επόμενα παιχνίδια. Η άνοδος είναι το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή”.

Τι να περιμένουμε να δούμε από τον αυριανό αγώνα, έχοντας εσείς μια μικρή έστω εικόνα των ομάδων;

Γ.Κ.: “Η Μεγάλη Βρετανία που θα αντιμετωπίσουμε αύριο, είναι μια άκρως αθλητική και δυνατή ομάδα, που βασίζει το παιχνίδι της στα στοιχεία αυτά. Αλλά με οδηγό μας και τη νίκη μας στο μεταξύ μας φιλικό που έγινε στη Βουλγαρία, και τη σωστή ανάλυση από στο βίντεο που θα έχουμε από το τεχνικό επιτελείο, θεωρώ πως θα είμαστε πανέτοιμοι γι αυτή τη μάχη”.

Γ.Τ.: “Στον αυριανό αγώνα είμαστε όλοι οι παίκτες έτοιμοι να δώσουμε το 100%. Κι αυτό επειδή δεν παίζουμε μόνο για εμάς, αλλά για την χώρα μας. Έχουμε δει τον αντίπαλό μας και υπάρχει ένα πλάνο για το πως θα τον αντιμετωπίσουμε”.

Μία νίκη ή δύο στα επόμενα δύο παιχνίδια; Θέλετε να ανεβείτε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου;

Γ.Κ.: “Καθαρά πρακτικά με μια νίκη στα δύο αυτά τελευταία παιχνίδια, θα πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Σαφώς όμως επιθυμούμε να ανέβουμε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, διότι έτσι θα νιώσουμε πως αντιπροσωπεύσαμε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλη η δουλειά που κάναμε αυτόν τον ενάμιση μήνα θα έχει αξία”.

Γ.Τ.: “Θέλουμε φυσικά να νικήσουμε και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ για να βγούμε πρώτοι και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Θεωρώ πως η ομάδα μας αξίζει να είναι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, όχι γιατί είμαστε πολύ καλοί παίκτες, αλλά περισσότερο γιατί είμαστε πολύ καλό σύνολο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…