Κεντρική NBA Ιδού οι αλλαγές στο πρόγραμμα του NBA
NBA

Ιδού οι αλλαγές στο πρόγραμμα του NBA

adam silver

adam silver

Το φαινόμενο της ξεκούρασης των παικτών σε μεγάλα ντέρμπι κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αποτέλεσε πλήγμα για τον οργανισμό του NBA, με τον κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς να είναι ο πρωτοστάτης αυτού του “καθεστώτος”. Το παράδειγμά του ακολούθησαν πάμπολλοι προπονητές, οι οποίοι απέφευγαν να χρησιμοποιούν τους σταρ της ομάδας τους σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να μην εξαντληθούν από τα συνεχή ματς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο ματς ανάμεσα στους Σπερς και τους Γουόριορς τον περασμένο Μάρτιο, όπου σχεδόν όλα τα “αστέρια” παρακολούθησαν το ματς από τον πάγκο. Όλα αυτά, όμως, πρόκειται να αλλάξουν.

Ειδικότερα, το NBA στοχεύει στο να “εξαφανίσει” τα back-to-back παιχνίδια (2 παιχνίδια σε 2 μέρες), στα οποία περιλαμβάνεται ματς που μεταδίδεται σε παναμερικανική εμβέλεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μπράιαν Γουίντχορστ. Ακόμη, θα πάψει να υπάρχει το φαινόμενο των 4 παιχνιδιών σε 5 μέρες για μια ομάδα αλλά και αυτό των 18 ματς σε 30 μέρες. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, η σεζόν θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, ώστε το πρόγραμμα να “απλωθεί” περισσότερο.

Αναλυτικά οι αλλαγές

  • Τα back-to-back παιχνίδια ανά ομάδα θα μειωθούν από 16.3 σε 14.9. Συνολικά, 40 back-to-back παιχνίδια έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα.
  • Τα μονά παιχνίδια εκτός έδρας θα μειωθούν κατά 17%.
  • Τα μονά παιχνίδια εκτός έδρας που συμπεριλαμβάνουν ταξίδι άνω των 2.000 μιλίων θα μειωθούν κατά 67%. Θα υπάρχουν μονάχα 11 τέτοια στο πρόγραμμα.
  • Τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου θα αυξηθούν από 549 σε 568, με τα περισσότερα εξ αυτών να λαμβάνουν χώρα το Σάββατο. Προηγουμένως, το NBA απέφευγε να διοργανώνει παιχνίδια τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής κατά τη διάρκεια της σεζόν του NFL, ώστε να αποφευχθούν οι “διαμάχες”.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…