Κεντρική Διεθνή Η νέα μεγάλη ελπίδα του λιθουανικού μπάσκετ! (vid)

Η νέα μεγάλη ελπίδα του λιθουανικού μπάσκετ! (vid)

arnas velicka

arnas velicka

Η Λιθουανία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη (και η δεύτερη στον κόσμο, μαζί με τις Φιλιππίνες) όπου το μπάσκετ αποτελεί αναμφισβήτητα το εθνικό άθλημα, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στην ασταμάτητη παραγωγή παικτών. Η θέση του πλέι-μέικερ, όμως, αποτελεί βραχνά τα τελευταία χρόνια για τη “Λιέτουβα” αλλά κάτι τέτοιο πρόκειται να αλλάξει άμεσα, καθώς ο 17χρονος Άρνας Βελίτσκα συνεχίζει να βγάζει μάτια!

Συγκεκριμένα, ο Βελίτσκα οδήγησε τη Λιθουανία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U18 με αντίπαλο την Ιταλία, καθώς πέτυχε τριπλ-νταμπλ! Ειδικότερα, είχε 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ήδη κρύο αίμα και έχει την ιδιότητα να “λάμπει” σε κρίσιμα ματς.

Πρόκειται για έναν τρομερά εγκεφαλικό πλέι-μέικερ με τρομερή αίσθηση της πάσας και εξαιρετικό court-vision, κάνοντας πολλαπλές ζημιές μέσα από το πικ-εν-ρολ. Είναι αρκετά δυνατός και έχει εξαιρετικό μέγεθος για τη θέση του ενώ δεν διστάζει να μπαίνει στη ρακέτα, τελειώνοντας τις φάσεις. Μπορεί να χρειάζεται λίγη δουλειά στην εκτέλεση αλλά ο Βελίτσκα θεωρείται ξεκάθαρα ως η νέα μεγάλη ελπίδα του λιθουανικού μπάσκετ, όντας εκ των καλύτερων παικτών στο φετινό Ευρωμπάσκετ Εφήβων!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…