Κεντρική Διεθνή Ένας… παλιός γνώριμος στη Ρουμανία!

Ένας… παλιός γνώριμος στη Ρουμανία!

henry domercant

henry domercant

Ο Χένρι Ντόμερκαντ βρίσκεται αισίως στο 37ο έτος της ηλικίας του αλλά η “δίψα” του για το μπάσκετ φαντάζει ανεξάντλητη. Συγκεκριμένα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ρουμάνικη Κλουζ, πράττοντας κάτι αρκετά ασυνήθιστο βάσει της πορείας που έχει θέσει στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, ο Ντόμερκαντ επέλεγε να υπογράφει συμβόλαια στα μέσα της εκάστοτε σεζόν από το 2015 και έπειτα αλλά αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, με την Κλουζ να γίνεται η 11η ομάδα, της οποίας θα φορέσει τη φανέλα.

Ο Ντόμερκαντ άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως ένας “σεσημασμένος” σουτέρ, ολοκληρώνοντας την καριέρα του στην Ευρωλίγκα με 41.4% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Η συνεισφορά του στον Ολυμπιακό ήταν πολύτιμη (2007) ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Βοσνίας ως νατουραλιζέ σε 2 Ευρωμπάσκετ (2005, 2011). Η κορυφαία του σεζόν ήταν στην Ουνίκς Καζάν το 2012, όπου και ψηφίστηκε στη 2η κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα ενώ οι Αιντάχο Στάμπιντ της D-League (πλέον G-League) ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, μέχρι να υπογράψει στην Κλουζ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…