Κεντρική Διεθνή Αυστραλία: Η κορυφαία ομάδα της… Ασίας!

Αυστραλία: Η κορυφαία ομάδα της… Ασίας!

australia asian cup

australia asian cup

Παρά το γεγονός ότι στερήθηκε απάντων των μεγάλων αστεριών της (Μπεν Σίμονς, Ντελαβεντόβα, Μιλς, Μέικερ, Ινγκλς, Έξουμ κ.α), η Αυστραλία σάρωσε τον ανταγωνισμό και “κάλπασε” προς την κορυφή, στην παρθενική της συμμετοχή στο Πανασιατικό Κύπελλο! Οι “boomers” συνέτριψαν με 79-56 το Ιράν στον τελικό, κερδίζοντας με άνεση το χρυσό μετάλλιο χάρη στην καταπληκτική απόδοσή τους στη 2η περίοδο.

Συγκεκριμένα, οι Αυστραλοί, οι οποίοι βρίσκονται στο νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, “έτρεξαν” ένα σερί 25-12 κατά τη διάρκεια του 2ου δεκαλέπτου και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο πρώην “Έλληνας” (Πανιώνιος, Πανελλήνιος, ΑΕΚ), Μπραντ Νιούλεϊ με 18 πόντους ενώ ο Ντάνιελ Κίκερ σταμάτησε στους 14, μαζί με 6 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο “θηριώδης”, Χαμέντ Χαντάντι, έμεινε στους 18 πόντους με 6/17 σουτ, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, χάρη στην επιβλητική παρουσία του κάτω από τα 2 καλάθια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ουδείς εκ των παικτών της Αυστραλίας συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, παρά το γεγονός ότι τερμάτισαν αήττητοι στην κορυφή, με τη διαφορά των 16 πόντων να είναι η μικρότερη με την οποία επικράτησαν σε ένα ματς!

Σε δηλώσεις του, ο εξαιρετικός κόουτς των πρωταθλητών, Αντρέι Λεμάνις τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή ήταν μια πολύ διδακτική εμπειρία για την ομάδα του, η οποία αποτελούνταν αποκλειστικά από παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας (NBL).

  • B014E096 DCB2 44C6 B541 A8948E38C3F0 1

    Ιράν – Λίβανος 73-81

    Νίκη για το κλείσιμο για το Λίβανο. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο MundoBasket 2023, Ιρ…
  • civ jpg e1693225406147

    Ακτή Ελεφαντοστού – Ιράν 71-69

    Με ηγέτη τον Σόλο Ντιαμπατέ η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε το Ιράν. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανα…
  • αυστραλια φινλα jpg

    Αυστραλία – Φινλανδία 98-72

    Φανταστική Αυστραλία στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…