Κεντρική NBA Συμφώνησε με τους Καβς ο Ρόουζ!

Συμφώνησε με τους Καβς ο Ρόουζ!

derrick rose knicks

derrick rose knicks

Το περιβόητο “σήριαλ” της μεταγραφής του Ντέρικ Ρόουζ έριξε τίτλους τέλους χθες, με τον πρώην MVP να φθάνει σε συμφωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς! Ο 28χρονος γκαρντ συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της ομάδας χθες και πείσθηκε να ενταχθεί στους “ιππότες”, αν και τα χρήματα που θα λάβει φαντάζουν πολύ λίγα, συγκριτικά με αυτά που απαιτούσε πριν από μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Ρόουζ είχε τονίσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα αναζητήσει max συμβόλαιο κατά τη διάρκεια της φετινής off-season αλλά το όνειρο αυτό “έσβησε” εν τη γενέσει του, καθώς συμφώνησε να βάλει την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο αξίας 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων (veterans minimum), όπως αποκάλυψε ο ρεπόρτερ του Vertical, Σαμς Σαράνια. Ο Ρόουζ συζήτησε με αρκετές ομάδες το φετινό καλοκαίρι, με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα σε αυτές αλλά το δέλεαρ της κατάκτησης ενός τίτλου και η εγγυημένη θέση βασικού που θα έχει, με δεδομένη την αποχώρηση του Κάιρι Έρβινγκ μέσω ανταλλαγής, τον έπεισαν να μετακομίσει στο Οχάιο.

Ακόμη, οι σχέσεις και ο αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στον Ρόουζ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal, σύμφωνα με τις πηγές του Vertical. Οι δύο σταρ έχουν αναμετρηθεί 3 φορές σε σειρές πλέι-οφ (2010. 2011, 2015).

Μπορεί ο Ρόουζ να μην βρίσκεται στα ίδια επίπεδα αθλητικότητας σε σχέση με το prime του αλλά έδειξε πέρσι ότι εξακολουθεί να είναι ένας χρήσιμος παίκτης, έχοντας και ορισμένες “εκρηκτικές” εκλάμψεις στην απόδοσή του. Την περασμένη σεζόν είχε 18 πόντους και 4.4 ασίστ ανά αγώνα σε 64 ματς με τους Νικς, εκτελώντας με 47.1% εντός πεδιάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …