Κεντρική NBA Σίμονς: “Θα παίξω πλέι-μέικερ” (vid)
NBA

Σίμονς: “Θα παίξω πλέι-μέικερ” (vid)

ben simmons

ben simmons

Το “πείραμα” των Φιλαδέλφια 76ερς αναμένεται να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον την επερχόμενη σεζόν, με πληθώρα νεαρών σταρ να απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας. Ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα, όμως, αφορά στη θέση του Μπεν Σίμονς μέσα στο παρκέ. Ο απόφοιτος του LSU, ο οποίος επιλέχθηκε στην 1η θέση του περσινού Ντραφτ αλλά έχασε ολόκληρη την περσινή σεζόν εξαιτίας τραυματισμών, αγωνιζόταν ως φόργουορντ στο κολέγιο αλλά έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία θα μετακινηθεί στη θέση του πλέι-μέικερ. Ο ίδιος, πάντως, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Μπορώ να παίξω παντού αλλά θα είμαι ο βασικός πόιντ-γκαρντ”, τόνισε ο 21χρονος σε συνέντευξή του στο ESPN κατά τη διάρκεια του summer league. Πολλοί θεωρούν ότι ο Σίμονς ενδέχεται να μην συνυπάρχει ομοιόμορφα με τον Μαρκέλ Φουλτζ στην ίδια πεντάδα αλλά η δική του άποψη είναι διαφορετική: “Δεν έχω πρόβλημα να μοιράζομαι την μπάλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Φουλτζ. Βλέποντάς τον να παίζει, μπορεί να το κάνει αυτό”.

Άσχετα από το πως θα μοιραστούν οι θέσεις και οι ρόλοι πάνω στο παρκέ, οι Σίξερς αποτελούν must-watch για την επόμενη χρονιά, με την τριάδα των Εμπίιντ-Φουλτζ-Σίμονς αλλά και με τους παίκτες που τους περιστοιχίζουν (Σάριτς, Ρέντικ, Αμίρ Τζόνσον κτλ) να φαίνονται πολλά υποσχόμενοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…