Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πιλάβιος: “Τελείως διαφορετική υπόθεση”

Πιλάβιος: “Τελείως διαφορετική υπόθεση”

pilavios

pilavios

Η Εθνική Εφήβων μπήκε στο χορό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 όπως ήθελε, με μια εμφατική νίκη επί της Σλοβενίας (81-67). Η συνέχεια σήμερα αναμένεται να είναι πάντως δυσκολότερη. Ο Αλφρέδος Πιλάβιος, από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά στην αναμέτρηση της πρεμιέρας, το αναγνωρίζει και ξέρει πως η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη για να νικήσει τη Φινλανδία (16.45, youtube.com/fiba).

“Υπήρχε σίγουρα άγχος για την πρεμιέρα”, ομολογεί ο Πιλάβιος αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία για να προσθέσει: “Οφείλω να παραδεχθώ πως δεν περιμέναμε πως θα εξελισσόταν σε τόσο εύκολη υπόθεση η νίκη”.

Το ρόλο της σε αυτό έπαιξε η ετοιμότητα όλων μπαίνοντας στο παρκέ: “Εμφανιστήκαμε έτοιμοι. Από την αρχή. Γι’ αυτό πιστεύω πως πήραμε το θετικό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο”.

Η ετοιμότητα είναι ζητούμενο και σήμερα. Η Φινλανδία μπορεί να μην θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ, αλλά μία τέτοια κατατρόπωσε στο δικό της πρώτο τζάμπολ στη διοργάνωση: Τη Λιθουανία. “Το σημερινό παιχνίδι θα είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση”, αναγνωρίζει ο φόργουορντ της ελληνικής ομάδας: “Οι Φινλανδοί έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Για εμάς η συνταγή δεν αλλάζει στα βασικά της συστατικά: Θα πρέπει να φανούμε το ίδιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι από την αρχή και σήμερα, αν θέλουμε να φτάσουμε στη δεύτερη νίκη μας στη διοργάνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…