Κεντρική Basket League Άρης Ο Άρης και το ρεκόρ καριέρας του Βασιλόπουλου…

Ο Άρης και το ρεκόρ καριέρας του Βασιλόπουλου…

vasilopoulos panagiotis

vasilopoulos panagiotisO Άρης έκανε αρχή στις μεταγραφές με την απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, έναν παίκτη που τον επέλεξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης καθώς γνωρίζει άριστα τον έμπειρο φόργουορντ από παλαιότερη συνεργασία μαζί του. Οι “κίτρινοι” δεν περιμένουν απαραίτητα πόντους από τον Βασιλόπουλο, άλλωστε το μπάσκετ δεν είναι μόνο σκοράρισμα… Περιμένουν κι άλλα πράγματα από το παιχνίδι του, όπως για παράδειγμα την βοήθεια στα ριμπάουντ.

basilopoulos giannakis

Κόντρα στον Άρη η καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ

Ο Βασιλόπουλος την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2016-17) ήταν πρώτος στα ριμπάουντ στον Κολοσσό (στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) έχοντας 5,8 “σκουπίδια” ανά αγώνα. Και μιας και είπαμε για ριμπάουντ, να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο τομέα ο Βασιλόπουλος είχε πετύχει ρεκόρ καριέρας, σε παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Στις 15/1/15 σε αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον έμπειρο παίκτη, αναφερόταν μεταξύ άλλων: “Ηταν 3 Απριλίου 2004, σε ένα από τα καλύτερα και συγκλονιστικότερα ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων που είχε γίνει στο Ιβανώφειο, οι “κίτρινοι” νίκησαν με 99-97. Ο Βασιλόπουλος ήταν εντυπωσιακός αφού σε 28:33 λεπτά συμμετοχής είχε: 20 πόντους με 4/7 βολές, 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3-4 ριμπάουντ, δύο ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και μία τάπα.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στον Αρη, σημείωσε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ”. Ποιο ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη που είχε “έρθει” αυτό το ρεκόρ καριέρας (στα ριμπάουντ) για τον έμπειρο φόργουορντ; Ηταν ο αγώνας που έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2003, όταν ο Βασιλόπουλος (13 πόντους σε εκείνο το ματς) είχε “αρπάξει” 16 ριμπάουντ (11 αμυντικά και πέντε επιθετικά) από τα συνολικά 49 του ΠΑΟΚ και ήταν ο μοναδικός… διψήφιος παίκτης του “Δικεφάλου” (νικητής με 73-57) όσον αφορά τα “σκουπίδια”. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής την σεζόν 2015-16 είχε “πλησιάσει” το ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ, όταν σε εκτός έδρας ματς του Κόροιβου απέναντι στο Ρέθυμνο πήρε 15 “σκουπίδια”. Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική χρονιά 2016-17, η καλύτερή του επίδοση ήταν στο παιχνίδι Κολοσσός-ΑΕΚ με 12 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…