Κεντρική NBA Κάτοικος Φιλαδέλφια και ο Ρέντικ!
NBA

Κάτοικος Φιλαδέλφια και ο Ρέντικ!

jj redick clippers

jj redick clippers

Οι Φιλαδέλφια 76ερς έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τη μακροχρόνια διαδικασία του αδυσώπητου tanking, κατέχοντας πλέον αναμφισβήτητη ποιότητα ταλέντου στο ρόστερ τους. Οι ιθύνοντες της ομάδας, όμως, κατόρθωσαν να φέρουν στην ομάδα ακόμη ένα σπουδαίο “όπλο”, πείθοντας τον Τζέι Τζέι Ρέντικ να ενταχθεί στο δυναμικό τους!

Ο πρώην άσος των Κλίπερς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων (!), με τον ίδιο να τονίζει ότι οι Σίξερς ήταν εξαρχής το μέρος όπου ήθελε να αγωνιστεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί εύκολα μια τέτοια προσφορά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση για τους νεαρούς Σίξερς, με τον Ρέντικ να πλαισιώνει τον θαυματουργό κορμό των Τζοέλ Εμπίιντ, Μπεν Σίμονς και Μαρκέλ Φουλτζ. Ο 32χρονος θα προσφέρει την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται η ομάδα, έχοντας προϋπηρεσία 11 ετών στο πρωτάθλημα και νουθετώντας τους νεαρούς σταρ.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του προσόντα, δεν είναι μυστικό ότι ο Ρέντικ είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ του πλανήτη, με τον τρόπο που βγαίνει από το σκριν και εκτελεί σε συνθήκες catch-n-shoot να είναι μοναδικός. Συνολικά ευστοχεί σε 2.5 τρίποντα ανά αγώνα τα τελευταία 4 χρόνια σε ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 44% (το καλύτερο στο NBA γι’αυτό το χρονικό διάστημα). Την περσινή σεζόν είχε 15 πόντους ανά αγώνα σε 28.2 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας άψογα τη δουλειά του στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Το συμβόλαιό του, όμως, ολοκληρώθηκε, με τους Σίξερς να υπερτριπλασιάζουν τον μισθό του, σε σχέση με πέρσι!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…