Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε νο2

Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε νο2

chris singleton maik james

chris singleton maik james

Γιώργος ΚογκαλίδηςΉταν 27/04 όταν… δανείστηκα τον τίτλο από τον καλό μου φίλο κι εξαιρετικό πολιτικό (και όχι μόνο) αναλυτή, Νίκο Μπογιόπουλο. Τότε το “είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε” αφορούσε στην απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει με πούλμαν η αποστολή του Παναθηναϊκού από την Κωνσταντινούπολη. Τώρα βλέπουμε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Είναι πρόδηλο από τα ρεπορτάζ (δείτε εδώ) ότι ο Κρις Σίνγκλεντον είναι στην πόρτα της εξόδου. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που δίνουν οι Ρώσοι (αν κι έχω την αίσθηση ότι θα καταλήξει στη Φενέρμπαχτσε), ακόμα περισσότερα αν σκεφτείτε και το συμβόλαιό του που γλιτώνει. Αλλά αν ήταν οι “πράσινοι” που… χάνουν παίκτη, τον οποίο ήθελαν να κρατήσουν, θα ήταν περιορισμένου ενδιαφέροντος.

Η Φενέρμπαχτσε δεν κατόρθωσε να κρατήσει τους δύο πυλώνες της, παρότι είναι ενδεχομένως η πιο πλούσια ομάδα της Ευρώπης. Μόνο που η αγορά της “γηραιάς” ηπείρου είναι μικρότερη από αυτή της Κίνας, ενώ ο παράδεισος των επαγγελματιών του σπορ παραμένει η απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Όποιος έχει περισσότερα παίρνει ό,τι γουστάρει. “Σώβρακα και φανέλες” ανήκουν στις μνήμες και στις συζητήσεις που κάνουν τα παπούδια, άντε και στα τραγούδια του Πανούση, πριν αρχίσει να χάνει την μπάλα και γίνει κι αυτός μέρος του συστήματος.

Περιμένετε ταύτιση με την ομάδα ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα και στάση ζωής; Δηλαδή, για να καταλάβω, περιμένετε από τον κάθε Σίνγκλεντον, Μπιρτς κι όποιον άλλο σας αρέσει, να έχει τις ίδιες αγωνίες με σας; Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, παίζουν για να βιοποριστούν, για το ψωμάκι κι οι καλύτεροι για το… παντεσπάνι τους.

Αν θέλετε ρομαντική ατμόσφαιρα, να συζητήσουμε για το μεγαλείο της ομάδας, να πείτε τον καημό σας που άνεργοι όντες πληρώνετε από το υστέρημά σας για να ακολουθείτε την… αγάπη σας, το φεγγάρι είναι ακόμα… γεμάτο. Αν έχετε και κολλητό/ή με κιθαρίτσα απολαύστε το. Κατά τα άλλα, καλώς ήλθατε στην πιο στυγνή επαγγελματική μορφή αθλητισμού.

Σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει, είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …