Κεντρική NBA Η προσωπική “μάχη” και η επάνοδος του Τζάρεντ Σάλιντζερ
NBA

Η προσωπική “μάχη” και η επάνοδος του Τζάρεντ Σάλιντζερ

jared sullinger raptors

jared sullinger raptors

Ο Τζάρεντ Σάλιντζερ ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA ως ένας ελπιδοφόρος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, με τους Μπόστον Σέλτικς να τον επιλέγουν στο νο.21 του Ντραφτ το 2012. Επί 4 σεζόν, οι επιδόσεις του μπορούν να χαρακτηριστούν ως θετικότατες, έχοντας 11.1 πόντους και 7.7 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 258 παιχνίδια. Κατά την τελευταία σεζόν του στην ομάδα, όμως, το θέμα με το βάρος του ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο και έκτοτε, ο 25χρονος ψάχνει να βρει τα πατήματά του, προκειμένου να καθιερωθεί εκ νέου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

jared sullinger celtics

Η περσινή σεζόν τον βρήκε στους Τορόντο Ράπτορς αλλά αγωνίστηκε μόλις σε 11 ματς, όντας εμφανώς εκτός φόρμας και με το κορμί του να μην θυμίζει παίκτη του NBA. Οι μέσοι όροι του αντικατόπτριζαν πλήρως την πραγματικότητα (3.4 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ ανά αγώνα) αλλά πλέον, ο απόφοιτος του Οχάιο Στέιτ μοιάζει να τα έχει αφήσει πίσω του όλα αυτά.

Μπορεί ο Σάλιντζερ να μην έχει βρει ομάδα στο NBA αυτή τη στιγμή αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιας ομάδας. Ο “Σάλι” συμμετέχει αυτές τις μέρες στο “The Basketball Tournamentπου διεξάγεται στο Μπρούκλιν, με τη νικήτρια ομάδα να λαμβάνει το έπαθλο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο Σάλιντζερ, όμως, δεν νοιάζεται για τα χρήματα.

Έχασα μια ολόκληρη χρονιά εξαιτίας των διατροφικών μου συνηθειών”, τόνισε ο Σάλιντζερ σε συνέντευξή του στο Columbus Dispatch. Υπενθυμίζεται ότι οι Ράπτορς αντάλλαξαν τον παίκτη στους Σανς τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα τους, καθώς κόπηκε αμέσως από το ρόστερ.

“Είχα φθάσει να ζυγίζω 145 κιλά όταν ολοκλήρωνα την 4η σεζόν μου στη Βοστόνη. Ειλικρινά, ήταν ντροπιαστικό”, ανέφερε ο Σάλιντζερ, του οποίου η εικόνα έχει μεταβληθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, καθώς έχει πέσει στα 129 κιλά.

Καθώς, λοιπόν, οι προσπάθειες και οι κόποι του Σάλιντζερ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ο ρεπόρτερ του ESPN, Φραν Φρασίλα μετέδωσε ότι ορισμένα μέλη της διοίκησης των Μπρούκλιν Νετς βρέθηκαν στο τουρνουά που αγωνίζεται, προκειμένου να τον παρακολουθήσουν και να τον αξιολογήσουν. Μπορεί οι Νετς να είναι μια εκ των πιο αδύναμων ομάδων στο πρωτάθλημα αλλά τη στιγμή αυτή, ο Σάλιντζερ δεν έχει την πολυτέλεια της επιλογής. Η δυναμική του επάνοδος στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη είναι ο ύψιστος στόχος, θέλοντας να αποδείξει ότι οι προσωπικές του αδυναμίες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ασταμάτητη θέλησή του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…