Κεντρική NBA Εξαιρετικός και πάλι ο Μάικ Τζέιμς! (vid)
NBA

Εξαιρετικός και πάλι ο Μάικ Τζέιμς! (vid)

mike james phoenix suns

mike james phoenix suns

Το όνειρο της εισόδου στον “μαγικό” κόσμο του NBA αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά για τον Μάικ Τζέιμς. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού βαδίζει σε εξαιρετικά “μονοπάτια”, όσον αφορά την παρουσία του στα φετινά summer league και χθες, στο παιχνίδι των Φοίνιξ Σανς εναντίον των Γιούτα Τζαζ, απέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει εγγυημένο συμβόλαιο με την ομάδα των “ήλιων”.

Πιο αναλυτικά, ο Τζέιμς πέτυχε 18 πόντους, 11 εκ των οποίων στα τελευταία 6 λεπτά της αναμέτρησης, κατέβασε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής! Σε αντίθεση με προηγούμενα ματς, τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν εξαιρετικά (5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), υπέπεσε μονάχα σε 1 λάθος και είχε +16 στο plus/minus! Ήταν ίσως η πιο αποδοτική εμφάνισή του μέχρι στιγμής, έχοντας την ευκαιρία να ξεχωρίσει μέσω του ρόλου του βασικού πλέι-μέικερ.

Ο Τζέιμς κοιτούσε συχνά να πιέσει την ομάδα, επιταχύνοντας τον ρυθμό και φθάνοντας γρήγορα στην άλλη μεριά του γηπέδου. Η πλειοψηφία των προσωπικών του πόντων ήρθε στο τέλος, καθώς έβρισκε συχνά ανοικτή διάβαση προς το καλάθι, με τους Τζαζ να μην είναι αποτελεσματικοί στις βοήθειες και να εκτίθενται συνεχώς. Ο τομέας, όμως, στον οποίο ο Τζέιμς έκανε θραύση ήταν αυτός της πάσας.

Συγκεκριμένα, ήταν άριστος στο πικ-εν-ρολ, τροφοδοτώντας κατάλληλα τους συμπαίκτες του, έδειξε ότι έχει ευχέρεια στο drive-n-kick παιχνίδι, “σπάζοντας” την μπάλα στην περιφέρεια ενώ προσέφερε και θέαμα, “σερβίροντας” την μπάλα πίσω από την πλάτη εις διπλούν! Μπορεί αρκετός κόσμος να τον έχει στο μυαλό του ως έναν εκρηκτικό σκόρερ με μικρή αίσθηση της πάσας αλλά το παιχνίδι αυτό αρκεί για να διαψεύσει τους επικριτές του!

Στα του παιχνιδιού, το Φοίνιξ πήρε τη νίκη με 97-80, χάρη σε μια εξαιρετική 4η περίοδο όπου το επιμέρους σκορ έφθασε στο 28-17. Ο Τζος Τζάκσον ήταν καταπληκτικός με 21 πόντους και 15 ριμπάουντ ενώ ο Ντράγκαν Μπέντερ έδειξε “ψήγματα” του ταλέντου του στην εκτέλεση, έχοντας 18 πόντους με 6/13 σουτ. Για τους Τζαζ, οι οποίοι στερήθηκαν των υπηρεσιών του Ντόνοβαν Μίτσελ αλλά και του Ντάντε Έξουμ, ο Έρικ Γκρίφιν έκανε τη διαφορά με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…