Κεντρική NBA Δημιουργεί πρόβλημα στο εκπαιδευτικό σύστημα ο Έρβινγκ!
NBA

Δημιουργεί πρόβλημα στο εκπαιδευτικό σύστημα ο Έρβινγκ!

kyrie irving earth 1

kyrie irving earth

Έχουν περάσει περίπου 5 μήνες από την… ιστορική δήλωση του Κάιρι Έρβινγκ ότι “η Γη είναι επίπεδη”, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με το αν υποστηρίζει στα αλήθεια αυτόν τον ισχυρισμό. Η συγκεκριμένη “θεωρία” αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές ανά τον πλανήτη τη φετινή χρονιά και φαίνεται ότι ο σούπερ-σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτό το αστείο και τραγελαφικό γεγονός!

Ειδικότερα, πάμπολλοι καθηγητές Φυσικής της μέσης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ εκφράζουν με έντονο τρόπο τα παράπονά τους, καθώς οι μαθητές τους θεωρούν στα αλήθεια ότι η Γη είναι επίπεδη εξαιτίας των λεγομένων του Έρβινγκ! Η επιρροή ενός παγκόσμιου σούπερ-σταρ στη νεολαία παραείναι μεγάλη για να αγνοηθεί, κάτι που έχει οδηγήσει σε έναν πλήρη παραλογισμό.

Τα λεγόμενα ενός εκ των αγανακτισμένων καθηγητών, ονόματι Νικ Γκούρολ, περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια την κατάσταση: “Έχω αρχίσει και πανικοβάλλομαι. Έχω αποτύχει, άραγε, τόσο πολύ ως καθηγητής, που οι μαθητές μου πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη επειδή το είπε ένας μπασκετμπολίστας; Προσπάθησα να τους λογικέψω, δείχνοντάς τους μερικά βίντεο αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Νομίζουν ότι ανήκω στη “συνωμοσία” εκείνων που θεωρούν ότι η Γη είναι σφαιρική. Όλο αυτό είναι δύσκολο για μένα επειδή νιώθω ότι η επιστήμη δεν είναι αληθινή για τα παιδιά”, ήταν τα λεγόμενά του, σύμφωνα με το npr.org.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι άνισος. Κανένα νεαρό παιδί δεν πρόκειται να πιστέψει περισσότερο τον δάσκαλό του, συγκριτικά με έναν εκ των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη. Ακόμα και αν το σχόλιο του Έρβινγκ ήταν χιουμοριστικό, δεν παύει να έχει ισχυρή επιρροή σε άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία ουσιαστικά αναπαράγουν ό,τι ακούν, δίχως να βρίσκονται σε θέση να “φιλτράρουν” κάποιο επιχείρημα μέσω της λογικής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…