Κεντρική NBA “Άρπαξαν” τον Ρούντι Γκέι οι Σπερς
NBA

“Άρπαξαν” τον Ρούντι Γκέι οι Σπερς

rudy gay

rudy gay

Έπειτα από 4 χρόνια αποτυχιών στους Σακραμέντο Κινγκς, ο Ρούντι Γκέι αποχώρησε από την ομάδα της Καλιφόρνια, κάνοντας ένα σημαντικό step-up. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος φόργουορντ ήρθε σε συμφωνία με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, λαμβάνοντας διετές συμβόλαιο ύψους τουλάχιστον 17 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μετέδωσε το ESPN, με τη 2η σεζόν να είναι player option.

Ο Γκέι βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα “σπιρούνια” τις τελευταίες 3 μέρες, με την επιθυμία του να γίνεται πραγματικότητα, καθώς ήθελε να γίνει μέλος κάποιας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν έτοιμοι να κινηθούν για την περίπτωσή του σε περίπτωση φυγής του Άντρε Ιγκουοντάλα αλλά ο “Iggyανανέωσε, με συνέπεια να μην ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Ο παίκτης βολιδοσκοπήθηκε και από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αλλά υπήρξε διαφορά στο οικονομικό κομμάτι ανάμεσα στις δύο πλευρές κι έτσι, οι Σπερς δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι μέσοι όροι του Γκέι παραμένουν εξαιρετικοί, καθώς είχε 18.7 πόντους και 6.3 ριμπάουντ ανά αγώνα την περσινή σεζόν ενώ, την 4ετία που αγωνίστηκε στους Κινγκς “έγραψε” συνολικά 19.3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά αγώνα. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αθλητικό σμολ φόργουορντ με πολύ μακριά άκρα, ικανό να τελειώσει με ευκολία τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη ενώ είναι και αρκετά σταθερός σουτέρ 3 πόντων (37.2% πέρσι). Στο Σαν Αντόνιο, θα υποχρεωθεί να παίξει αρκετά στο “4”, καθώς ο Κουάι Λέοναρντ μονοπωλεί τη θέση “3”, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να προσθέτει έναν all-around παίκτη στη “φαρέτρα” του. Μοναδικό πρόβλημα είναι οι τραυματισμοί, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 30 παιχνίδια πέρσι.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…