Κεντρική NBA Ανταλλάχθηκε στους Θάντερ ο Πολ Τζορτζ!

Ανταλλάχθηκε στους Θάντερ ο Πολ Τζορτζ!

paul george

paul george

Η free-agency του NBA “άνοιξε” πριν από μερικές ώρες και το πολύκροτο “σήριαλ”του Πολ Τζορτζ έλαβε τέλος με έναν εξαιρετικά ανέλπιστο τρόπο. Ο 26χρονος σούπερ-σταρ ανταλλάχθηκε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τους Ιντιάνα Πέισερς να εντάσσουν στο ρόστερ τους τον Βίκτορ Ολαντίπο αλλά και τον Ντομάντας Σαμπόνις!

Ο Τζορτζ πρόκειται να φτιάξει ένα τρομερά δυναμικό δίδυμο με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, του οποίου το αίτημα για ενίσχυση του ρόστερ ικανοποιήθηκε σε απόλυτο βαθμό. Οι Θάντερ “κυνηγούσαν” μια ανταλλαγή τέτοιου τύπου από την εβδομάδα του Ντραφτ και έπειτα, σύμφωνα με το ESPN και εν τέλει τα κατάφεραν. Οι all-around δυνατότητες του Τζορτζ, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ, η αθλητικότητα και οι αμυντικές αρετές του θα κάνουν άμεσα τη διαφορά σε μια ομάδα, η οποία δεν διέθετε σε καμιά περίπτωση ένα τέτοιο “πυροβολικό” στο πλάι του “πυραυλοκίνητου” Γουέστμπρουκ. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι ο Τζορτζ μπορεί να παίξει μακριά από την μπάλα, αλληλοσυμπληρώνοντας τον “ball-dominant”, Γουέστμπρουκ.

Η κίνηση αυτή, μάλιστα, μπορεί να αποβεί κρίσιμη, όσον αφορά την παραμονή του Γουέστμπρουκ στην ομάδα. Ο “Westbeast” έχει από τώρα την ευκαιρία να υπογράψει supermax συμβόλαιο αλλά ενδέχεται να περιμένει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όπου θα έχει συμπληρώσει 10 χρόνια στο NBA και θα μπορεί να λάβει τη μέγιστη ποσότητα χρημάτων. Μοναδικό πρόβλημα στην όλη περίπτωση είναι η λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του Τζορτζ το επόμενο καλοκαίρι και η δεδηλωμένη επιθυμία του να αγωνιστεί στους Λος Άντζελες Λέικερς. Αν η επερχόμενη χρονιά δεν πάει κατ’ευχήν για τους Θάντερ, ο παίκτης θα τεστάρει την ελεύθερη αγορά.

Παρά το γεγονός ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι Μπόστον Σέλτικς και οι Χιούστον Ρόκετς βρίσκονταν πιο ενεργά από όλους στις συζητήσεις για τον Τζορτζ, οι Θάντερ κατάφεραν τελικά να προσφέρουν τα πιο ελκυστικά ανταλλάγματα. Όπως αναφέρουν οι πηγές του ESPN, ο πρόεδρος των Πέισερς, Κέβιν Πρίτσαρντ προτιμούσε να ανταλλάξει τον Τζορτζ σε ομάδα της Δύσης και όχι σε κάποια Ανατολική, η οποία θα είναι άμεση ανταγωνίστρια της Ιντιάνα.

Οι Θάντερ είναι οι μεγάλοι νικητές της ανταλλαγής αλλά οι Πέισερς δεν τα πήγαν κι άσχημα, καθώς πέτυχαν να ανταλλάξουν τον σταρ τους προτού “εξαφανιστεί” στην ελεύθερη αγορά, εντάσσοντας δύο ικανοποιητικούς παίκτες στο ρόστερ τους. Ο Ολαντίπο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με 15.9 πόντους ανά αγώνα, προσφέροντας συνεπές σκορ και αθλητικότητα από τη θέση “2” ενώ ο Σαμπόνις είναι ένας ευέλικτος και εξελίξιμος πάουερ-φόργουορντ, με 5.9 πόντους ανά παιχνίδι στην περασμένη, ρούκι χρονιά του. Η ανοικοδόμηση του ρόστερ πήρε σάρκα και οστά, με την εποχή του Τζορτζ να λαμβάνει οριστικά τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Ανατολή αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο, μετά και τη μετακίνηση του Τζίμι Μπάτλερ στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…