Κεντρική NBA Αμέτοχος στην υπόθεση του Έρβινγκ ο ΛεΜπρόν
NBA

Αμέτοχος στην υπόθεση του Έρβινγκ ο ΛεΜπρόν

lebron james kyrie irving

lebron james kyrie irving

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενημέρωσε τη διοίκηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί στο θέμα της ενδεχόμενης ανταλλαγής του Κάιρι Έρβινγκ, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Νταν Γκίλμπερτ να πάρει αυτός τις αποφάσεις, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ESPN, Μπράιαν Γουίντχορστ. Ο Έρβινγκ έχει ζητήσει να φύγει από τους Καβς μέσω ανταλλαγής, καθώς επιθυμεί να έχει μεγαλύτερο ρόλο σε κάποια ομάδα, μακριά από τη “σκιά” του ΛεΜπρόν.

Το γεγονός αυτό φαντάζει ασυνήθιστο, με δεδομένη την εμπλοκή του Τζέιμς σε πάμπολλες διοικητικές αποφάσεις του Κλίβελαντ στο παρελθόν (απόλυση Ντέιβιντ Μπλατ, πρόσληψη Τάιρον Λου, ανανέωση Τρίσταν Τόμπσον κτλ). Φέτος, όμως, ο “βασιλιάς” δείχνει να απέχει ξεκάθαρα από κάθε τέτοια υπόθεση, με την αποπομπή του Ντέιβιντ Γκρίφιν από τον ρόλο του γενικού διευθυντή να προκαλεί τριγμούς ανάμεσα σε εκείνον και τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Τζέιμς δεν ήταν ενήμερος για τις προθέσεις του Έρβινγκ προτού αυτές γνωστοποιηθούν δημοσίως, με την απογοήτευσή του να είναι ξεκάθαρη. Οι πηγές του ESPN, μάλιστα, τονίζουν ότι ο Έρβινγκ είχε μοιραστεί το συγκεκριμένο θέμα με ορισμένους παίκτες των Καβαλίερς αλλά απέφυγε να μιλήσει στον ΛεΜπρόν! Είναι φανερό ότι οι σχέσεις των δύο σταρ έχουν διαταραχθεί, με τον Τζέιμς να τονίζει ότι η προσοχή του είναι στραμμένη αποκλειστικά στο επερχόμενο training camp και την πρόκριση για 4η σερί φορά σε Τελικούς, άσχετα από το ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες του.

Το αν θα φύγει ο Έρβινγκ παραμένει, φυσικά, στο χέρι των Καβς, καθώς μπορούν να τον ανταλλάξουν καθαρά με τη θέλησή τους. Μια ενδεχόμενη παραμονή του, όμως, ίσως βλάψει τα ενδότερα της ομάδας, με δεδομένο ότι έχει εκφράσει ανοικτά τις προθέσεις του περί αποχώρησης. Οι φιναλίστ του NBA θα προσπαθήσουν να “προσγειώσουν” κάποιον παίκτη εγνωσμένης αξίας στο Κλίβελαντ, με τον Καρμέλο Άντονι να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ή θα επιχειρήσουν να λάβουν ντραφτ πικ και ταλαντούχους παίκτες, με γνώμονα το μέλλον. Άλλωστε, το ενδεχόμενο φυγής του ΛεΜπρόν το επόμενο καλοκαίρι παραμένει ανοικτό, με νέα “εμπόδια” να προστίθενται συνεχώς, όσον αφορά την παραμονή του στην ομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…