Κεντρική NBA Στους Χόρνετς ο Ντουάιτ Χάουαρντ!
NBA

Στους Χόρνετς ο Ντουάιτ Χάουαρντ!

dwight howard

dwight howard

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν έχει κατορθώσει να σταθεροποιηθεί σε καμία ομάδα από τότε που αποχώρησε από το Ορλάντο, με τους Σάρλοτ Χόρνετς να αποτελούν τον 5ο σταθμό της καριέρας του! Συγκεκριμένα, οι Ατλάντα Χοκς έστειλαν τον “Superman” και το νο.31 του φετινού Ντραφτ στη Σάρλοτ, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τους Μάρκο Μπελινέλι και Μάιλς Πλάμλι, καθώς και το νο.41 του Ντραφτ!

//platform.twitter.com/widgets.js

Η κίνηση αυτή αποτελεί μεγάλο “στοίχημα” για τους Χόρνετς, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να “φορτωθούν” το συμβόλαιο ύψους 47.3 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα λάβει τα επόμενα 2 χρόνια. Παρ’όλα αυτά, θα ενισχυθούν σε τομείς του παιχνιδιού, στους οποίους υστέρησαν σημαντικά πέρσι. Ο Χάουαρντ είχε 13.5 πόντους, 12.7 ριμπάουντ και 1.2 τάπες ανά αγώνα την προηγούμενη σεζόν, καθιστώντας τους Χοκς ως μια από τις κορυφαίες rebounding ομάδες του πρωταθλήματος ενώ ήταν σπουδαίος στον αμυντικό τομέα, προστατεύοντας επαρκώς το καλάθι και γεμίζοντας τη ρακέτα με την οντότητά του. Οι Χόρνετς αντιμετώπισαν προβλήματα την περσινή σεζόν στον τομέα του rim-protection, με τον Ρόι Χίμπερτ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό.

Επιθετικά, οι Χόρνετς μπορούν να ωφεληθούν πολύ αν ο Χάουαρντ περιοριστεί σε τομείς που ξέρει να υπηρετεί καλά: Δυναμικά κοψίματα προς το καλάθι, καλά σκριν και τελειώματα φάσεων πάνω από τη στεφάνη, είτε με φόλοου είτε με άλεϊ-ουπ. Αν ξεκινήσει να ζητάει επίμονα την μπάλα στο ποστ και να παίζει ένας-εναντίον-ενός, τα πράγματα δεν θα είναι και πολύ ρόδινα.

Ακόμη, οι ιθύνοντες των Χόρνετς πόνταραν στις εξαιρετικές σχέσεις του Χάουαρντ με τον κόουτς, Στιβ Κλίφορντ, καθώς οι δυο τους έχουν συνεργαστεί τόσο στο Ορλάντο, όσο και στους Λος Άντζελες Λέικερς. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ίσως το Α και το Ω της κίνησης αυτής καθώς, αν ο Χάουαρντ κατορθώσει να διατηρεί συχνά την ψυχραιμία του και δεν επιδίδεται σε ρεσιτάλ γκρίνιας και παραπόνων, οι Χόρνετς θα ωφεληθούν σε τεράστιο βαθμό από την παρουσία του.

Από την άλλη, οι Χοκς πρόσθεσαν στο δυναμικό τους έναν γκαρντ/φόργουορντ που ταιριάζει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού τους (Μπελινέλι), με τον Ιταλό να αρέσκεται στο να παίζει με άνεση μακριά από την μπάλα και να εκτελεί σε συνθήκες catch-n-shoot. Τέλος, αντικατέστησαν τον Χάουαρντ με τον Πλάμλι στη θέση του σέντερ, έναν αθλητικό και γρήγορο παίκτη, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τον Χάουαρντ στο παιχνίδι της ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…